Sivut

torstai 4. huhtikuuta 2013

Ihmeellinen terveysjäätelö (ja toinen ei niin terveellinen jäätelö)

Olettehan jo lukeneet Eeva Kolun jutun kahden raaka-aineen ihmepannareista ja yhden raaka-aineen ihmepehmiksestä? Jos ette, niin kerron teille, että Eevakin löysi vihdoin mahtavat banaanipannarit, joista minäkin postasin (klik) jo jokin aika sitten. Koska superpannarit ovat osoittautuneet terveelliseksi ja maukkaaksi viikonloppuaamupalaksi, halusin tietenkin kokeilla myös superpehmistä.


Ja ta-daa, siinä se nyt on! (Itse asiassa syön tuota samaa annosta paraikaa, oli kiire päästä raportoimaan teille siitä.) Ei se nyt ehkä ihan kermajäätelön veroista ole, mutta oikein hyvältä maistuu - ja ennustan, että kesäkuumalla maistuu vielä paremmalta. Vaaleanpunainen väri tulee vadelmista, joita laitoin mukaan.

Banaani-vadelma-superjäätelö
1 annos
alkuperäinen resepti Eeva Kolu / Kauhaa ja rakkautta

2 pientä banaania tai 1½ isoa banaania
½-1 dl pakastevadelmia
loraus maitoa

1. Pilko banaani pakkasenkestävään astiaan ja laita pakkaseen ainakin muutamaksi tunniksi.
2. Laita banaani ja vadelmat tehosekoittimeen ja surauta.
3. Lisää tilkka maitoa, jos tehosekoittimesi ei meinaa saada banaaneja sörssätyksi.
4. Tarjoile!


Testiversiossa käyttämäni banaanit olivat vähän turhan raakoja, joten "jäätelöstä" jäi sellainen ikävä pinta kitalakeen, joka raaoista banaaneista tulee. Käyttäkää siis kypsiä banaaneja! Ja Eeva tosiaanhan puhui yhden aineen ihmepehmiksestä - banaanit ovat se jäätelöpohja, jota voi sitten mielensä mukaan maustaa, kuten minä tein vadelmilla. Haluan ainakin kokeilla kaakaolla maustettua "suklaajäätelöä" sekä versiota, johon tulee tuoretta ananasta! Ennustan tästä ensi kesän välipalahittiä. :)

Ollaan tässä tosin syöty vähän vähemmän terveellisiä jäätelöitäkin... Tein kiirastorstaina nautitun sushiaterian jälkiruuaksi Dr. Sugar -blogista bongaamaani keksisuklaajäätelöä. Olin jo pitkään halunnut kokeilla, miten kotitekoinen jäätelö onnistuisi ilman jäätelökonetta - ja hyvinhän se onnistui!


Keksisuklaajäätelö
ihan hervottoman kokoinen annos
alkuperäinen resepti Dr. Sugar -blogi

0,5 l  kermaa
1 purkki kondensoitua maitoa (ei valmista kinuskia)
n. lusikallinen vaaleaa siirappia (minä laitoin ihan tavallista)
0,5 dl tummaa kaakaota (= Van Houten tms.)
150 g rouhittua suklaata
n. 8 suklaahippukeksiä (kaupan valmiit sopii vallan mainiosti!)
 
1. Sekoittele kondensoitu maito, siirappi ja kaakao keskenään. Lisää niiden joukkoon myös rouhittu suklaa ja keksipalat (älä pilko keksejä liian pieniksi, ja jätä n. 3 koristeluun).
2. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää kermavaahto vähitellen suklaaseokseen hellästi käännellen.
3. Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja suojaa hyvin (esim. kelmulla).
4. Anna "jähmettyä" pakkasessa n. 9 tuntia tai mieluiten yön yli.
 
 
Sen verran kiire oli herkuttelemaan, että muistin annoksen kuvaamisen vasta santsatessani! Pahoittelut siis sotkuisesta kuvasta. :D Tämä on todellista herkuttelujäätelöä - ihanan kermaista ja suklaista! Suklaakeksinpalat tuovat suutuntumaa. Ainoa ongelma oli jäätelön saaminen ulos astiasta, sillä se oli todella kovaa. Tähän avuksi tuli lasillinen kuumaa vettä, jossa lusikkaa pidin aina ennen jäätelön operoimista. Jos innostuitte kotijäätelöistä, joihin ei tarvita jäätelökonetta, kurkatkaa ihmeessä Dr. Sugar -blogiin - itse ainakin haluaisin kokeilla esim. passionhedelmäjäätelöreseptiä. :)

Joko joku muukin ehti kokeilla Eevan ihmepehmistä? Entä onko teillä jotain hyviä maustamisehdotuksia? :)

8 kommenttia:

  1. En ole ehtinyt vielä kokeilemaan Eevan jätskiä, mutta tuo ananasversio kuulostaa herkulliselta :P

    Tein itse vähän aikaa sitten Marianne-jäätelöä ilman konetta, homma sujui kivasti ilmankin. Tajusin juuri että jäätelö on jäänyt bloggaamatta, onkohan siitä kuviakaan tallessa?:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marianne-jäätelö kuulostaa herkulliselta, laita ihmeessä resepti blogiisi :D

      Poista
    2. Pitää kaivella kuva-arkistoja, voiko tosiaan olla että jäätelö katosi parempiin suihin ilman kuvaussessiota?! :D

      Poista
    3. Hyvin mahdollista, niinhän mullekin meinasi käydä! :D

      Poista
  2. Hei tosi kivan, kun löysin sinulta tälläiset jäätelöherkkuohjeet! Täytyy kokeilla näitä molempia. :) Molemmat näyttää suussasulavan hyviltä. Herahtaa ihan vesi kielelle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskaa että reseptit kelpasivat, kokeile ihmeessä! Täytyy itsekin taas lähiaikoina tehtailla jäätelöitä :)

      Poista
  3. Hei! Teen banaanijätskin niin , että käytän toisena marjana mansikkaa. Lisäksi vaahdotan siihen tilkan rasvatonta maitoa ja lisään sen kohmeisen mössön sekaan. Jätskistä tulee tällä tavalla kuohkeampaa. Pakko kokeilla tuota kekijätskiä, näyttää nin herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki banaanijätskiin voi käyttää mitä marjoja vaan! :) Hyvä idea tuo maidon vaahdottaminen, se tuo varmasti kuohkeutta jäätelöön!

      Kokeile ihmeessä myös keksijäätelöä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...