Sivut

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Lohipiirakat

Olipa ihanaa päästä pitkästä aikaa tekemään oikeaa ruokaa! Tässä on eletty viimeisen viikon ajan aika pitkälle noutoruualla kuten pizzalla ja sushilla, välissä onneksi sentään olen syönyt ihan itsetehtyä salaattia. Nyt olen saanut keittiön jo siihen kuntoon, että suurin osa padoista ja kattiloista on omilla paikoillaan, ja sen vuoksi halusin pitkästä aikaa tehdä jotain hyvää ruokaa. Selailin kirjanmerkkejäni, ja löysin tämän lohipiirakoiden reseptin Voikukkapelto-blogista. Muokkasin sitä hieman, ja lopputulos oli todella herkullinen!

 
Savulohipiirakat
4 pientä piirakkaa

Pohja:

75 g voita
1,75 dl vehnäjauhoja
0,25 dl vettä
0,5 dl raastettua vanhaa cheddaria (myös emmental käy!)

Täyte:

125 g lämminsavulohta (tai miksei kylmäsavulohikin kävisi?)
1 salottisipuli

Päälle:

1 dl ruokakermaa
1 kananmuna
hieman sitruunanmehua
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
mausteita oman maun mukaan (itse laitoin kuivattua basilikaa ja timjamia, myös tuore tilli kävisi hyvin)

1. Nypi pohjan aineet sekaisin. Painele taikina pieniin voideltuihin vuokiin. Itse käytin keraamisia jälkiruokavuokia, mutta myös alumiiniset tai silikoniset muffinssivuoat käyvät hyvin.

2. Pilko sipuli pieneksi, poista lohesta ruodot. Jaa sipuli ja lohi vuokiin pohjan päälle.

3. Sekoita päälle tulevat aineet keskenään sekaisin ja jaa vuokiin lohen ja sipulin päälle.

4. Paista piirakoita noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

5. Tarjoile esimerkiksi salaatin kanssa tai sellaisenaan.


Piirakat käyvät hyvin alkuruuaksi tai juhliin suolaisena purtavana. Itse söin yhden piirakan salaatin kanssa lounaaksi, nam! Isompaan nälkään tarvinnee kaksi piirakkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...