Sivut

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Örtig

Maanantaisella Ikea-reissulla mukaan tarttui Örtig-yrttisetti, jollaisen ostin viime keväänäkin - tällä kertaatosin hankin sinkkipurkkiversion.


Örtig-setti sisältää kaiken tarvittavan yrttien istutukseen: sinkkipurkit, mullan sekä siemenet. Tarvitsee vain lisätä vettä. Setti ei mielestäni ollut todellakaan pahan hintainen, vajaat 8 euroa muistaakseni. Ainakin viime vuonna ostamani yrttien siemenet lähtivät nopeasti hyvään kasvuun! Blogista oli muuten kätevä tarkistaa, milloin olen viime vuonna yrtit istuttanut - näköjään aivan samaan aikaan huhtikuusta (klik). :)


Yrttipurkit pääsivät keittiön ikkunalaudalle. Lisäsin tietenkin Dymolla tekstit purkkeihin, vaikka nämä kyseiset yrtit ovatkin todella helposti tunnistettavia. Dymoa on aina käytettävä, kun siihen tarjoutuu tilaisuus! ;)


Nyt sitten vain odotellaan.


Kivaa, että sain edes jotakin laitettua kasvamaan - muuton (ja todella myöhaisen kevään) takia en ole päässyt edes suunnittelemaan parveketta, saatika tekemään mitään asialle. Viimekesäiset parvekeistutuksemme olivat niin ihanat, että jotain uudelle parvekkeellekin on saatava, vaikka tässä on nyt paljon akuutimpiakin kotiprojekteja meneillään. Onneksi esimerkiksi kirsikkatomaatteja ja amppelimansikoita saa ostaa "valmiina" torilta - ei tarvitse kuin kantaa ne parvekkeelle ja jäädä odottelemaan sadon kypsymistä.

6 kommenttia:

 1. Onpas hauskat yrttipurkit! Täytyykin muistaa nuo kun menen seuraavan kerran ikeaan. Vihreää tekisi nyt kovasti mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin, kokeile sinäkin ihmeessä :) Näin kesän lähestyessä alkaa multasormet syyhyämään!

   Poista
 2. Helppoa ja hauskaa, siis suunta kohti Ikeaa! Oliko yrteistä muita vaihtoehtoja kuin tuo yhdistelmä? Korianterille en keksi oikein käyttöä, mutta voisihan sitä tietysti opetella:)

  T. äiti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistaakseni oli toinenkin vaihtoehto, mutta en mene takuuseen koska otin suoraan tämän kombon - meille ehdottomasti parhaat yrtit :) Korianteria käytetään aasialaisissa ruuissa, aluksi en oikein tykännyt siitä mutta nyt sekin maistuu!

   Poista
 3. Totta, dymoa pitää käyttää aina kun on mahdollisuus ;)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...