Sivut

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Parsarisotto

Kuten lupailin, tällä viikolla luvassa muutamia herkullisia reseptejä. Aloitan parsarisotosta, jota kokkailin lauantaina ystävälleni kiitokseksi muutto- ja siivousavusta.


Parsarisotto
4 annosta / resepti HS

500 g vihreää parsaa
7–8 dl vettä
2 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 1/2 kasvisliemikuutiota
1 dl valkoviiniä
1 rkl voita
50 g parmesaanijuustoa
mustapippuria
(suolaa)

1. Poista parsojen tyvestä puumainen osa ja kuori ne nupusta tyveen päin. Pilko parsat paloiksi ja keitä kannen alla noin 6 minuuttia. Tarkista kypsyys. Nosta parsat lautaselle. Lisää parsojen keitinveteen kasvisliemikuutiot.

2. Sillä aikaa kun parsat kiehuvat, kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota sipulisilppua öljyssä kattilassa. Lisää riisi ja kypsennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes riisi muuttuu hieman läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja jatka sekoittamista.

3. Kun viini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kuumaa kasvislientä. Lisää kasvislientä pienissä erissä kokoajan sekoittaen sitä mukaa kun edellinen liemi on imeytynyt riisiin. Riisi on kypsää 15–20 minuutin kuluttua. Riisin kuuluu olla hieman hampaissa tuntuvaa, ei siis täysin pehmeää.

4. Raasta parmesaanipala ja sekoita risoton joukkoon (vaihtoehtoisesti voit lisätä parmesaanin vasta annosten päälle - itse tykkään tehdän niin koska siten parmesaani maistuu enemmän). Lisää myös parsapalat, voi, ripaus mustapippuria ja tarvittaessa suolaa.



Parsarisotto maistui sekä minulle että ystävälleni. Käyttämäni resepti on aika helppo - sattumalta viime torstaina Hesarissa oli toinenkin parsarisoton ohje, jonka oli käsittääkseni tehnyt MasterChef-voittaja Kira. En kuitenkaan tehnyt risottoa Kiran reseptillä, koska se vaikutti vähän monimutkaisemmalta ja minulla oli muutakin kokkailtavaa. Katselin nyt tuota reseptiä uudestaan, ja risoton täytyy kyllä olla todella hyvää! Siihen tehdään erikseen parsapyree, ja minttuakin reseptiin kuuluu. Tästä linkistä pääset Kiran parsarisoton reseptiin!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...