Sivut

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Suppilovahveropiirakka

Ja taas pukkaa reseptiä! Viime sunnuntaina (?) teki mieli leipoa jotain suolaista, ja pakkasessa oli vielä suppilovahveroita, joten teimme poikaystävän kanssa yhdessä herkullista sienipiirakkaa. Alkuperäistä ohjetta, jonka löysin täältä ihan googlaamalla, muuntelin hieman.


Suppilovahveropiirakka
pyöreä piirakkavuoallinen

Pohja:

50 g voita
½ dl vettä
1 kananmuna
½ porkkana raastettuna
1 tl leivinjauhetta
1 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja

Täyte:

noin 1 l pakastettuja (paistettuja) suppilovahveroita mielellään sulatettuna
1 sipuli
1 salottisipuli
voita
1,5 dl raastettua parmesaania
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
1-2 tl suolaa
mustapippuria

1. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään.

2. Nypi voi jauhojen sekaan, lisää muut aineet ja vaivaa taikinaksi. Jos taikina tuntuu liian kuivalta, voit lisätä hieman vettä - jos taas taikina on liian löysää, lisää hieman jauhoja.

3. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sekä pohjalle että reunoille tasaisesti. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.

4. Valmista sillä aikaa täyte. Paista suppilovahveroita pannulla niin kauan, että neste on haihtunut pois.

5. Pilko sipulit pieneksi ja paista ne pannulla voissa.

6. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään, maista onko suolaa sopivasti ja laita seos piirakkavuoan päälle.

7. Paista piirakkaa vielä noin 15-20 minuuttia.


Porkkanaraaste sopii yllättävän hyvin pohjaan! Ensin hieman epäilin, mutta itse asiassa se vaikuttaa rakenteeseen vain positiivisesti. Suppispiirakka on helppo tehdä ja maistuu oikein mainiolta - kannattaa kokeilla, jos pakkasesta löytyy vielä viime syksyn sieniä!


Rentouttavaa helatorstaita, pian se on taas viikonloppu!

4 kommenttia:

  1. Mä oon vasta vähitellen alkanut lämpenemään muillekin kuin herkkusienille. Jouluna rakastuin sienisalaattiin ja toi piiraskin olisi kyllä varppina tosi hyvää :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sienet on kyllä tosi hyviä! Mäkään en ole hirveästi muita sieniä kuin herkkusieniä ja kantarellejä syönyt ennen kuin vasta viime vuosina, mutta nykyään sienet on mun suosikkeja :) Ja tuo piirakka on kyllä tosi hyvää ja mehevää!

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos, hyvältä se myös maistui :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...