Sivut

torstai 2. toukokuuta 2013

Vappuisaa

Huhheijaa, vapusta on selvitty ehjin nahoin! Stressasin jonkin verran järjestämiämme pieniä vappujuhlia, mutta kaikki meni oikein hyvin ja ruuat maistuivat. Vappupäivänä sää oli aivan upea, ja vastoin ennakkosuunnitelmia lähdimme Ullanlinnanmäelle, jossa söimme kesän ensimmäiset irtojäätelöt ja bongailimme tuttuja. Kaikesta juhlinnasta huolimatta selvisin mainiosti tänään seminaariin, joka muuten oli viimeinen (tähän tutkintoon kuuluva) luentoni ikinä!


Vapun kunniaksi lakkasin itselleni tietenkin vappukynnet! Se tarkoitti värisuoraa molempiin käsiin ja 10 eri väriä lakkaa.


...ja lisäksi kultalakkaa päälle - tarpeeksi överi ja juuri sopivan värikäs lakkaus vappuun!Yllä olevissa kuvissa näkyvät käyttämäni lakat. Erityisesti värisuora punaisesta keltaiseen onnistui loistavasti!Leivoin ensimmäistä kertaa ikinä itse munkkeja (ellen sitten joskus ole niitä yläasteen köksäntunnilla tehnyt), ja ne onnistuivat todella hyvin siskon avustuksella. Munkkeja tuli kaksi valtavaa kasaa, mutta se oli vain hyvä, koska vieraita oli paljon ja yhteen munkkiin ei kukaan tyytynyt - varsinkaan minä! Ehdottomasti kaiken vaivan arvoista. Reseptin otin suoraan Hesarin sivuilta.

En yleensä panosta kodin koristeluun juhlia pitäessä, mutta tällä kertaa laitoin poikaystävän hakemaan serpenttiiniä ja ilmapalloja lähikaupasta tunnelman luomiseksi.
Vapputarjoiltavat koostuivat marinoiduista herkkusienistä, tabbouleh'sta, fetasalaatista sekä ranskalaisesta perunasalaatista. Reseptejä tulossa pian! :)

Niksi-Pirkka -vinkkini juhliin: saat kätevän tarjoilupöydän silityslaudasta, kun laitat sen päälle kertakäyttöpöytäliinan! :D Toimii!


Ulliksella pyörimisen jälkeen oli ihanaa tulla kotiin grillaamaan ja nauttimaan edellispäivän rääppeistä!

Miten sinun vappusi sujui? :)

2 kommenttia:

  1. Meilläkin oli serpentiiniä ja ilmapalloja, vaikka ei yleensä juuri koristella kotia. Yleensä juhlistan vieraita kivoilla lautasliinoilla joita on jättikasa varastossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on myös melkoinen lautasliinakokoelma :D Niillä saa kivasti eri ilmettä ruokapöytään, kun astiat nyt kuitenkin on mitä on :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...