Sivut

torstai 20. kesäkuuta 2013

Taste of Helsinki 2013

Olin poikaystäväni ja ystäväni kanssa odottanut tämän vuoden Taste of Helsinkiä siitä asti, kun kävelimme viime vuonna alueelta ulos, niin hauska tapahtuma on. Viime vuonna sää suosi meitä, viinitasting oli ihan mieletön ja uusi tapahtuma erittäin tervetullut Helsingin kesään.

Tänä vuonna sää ei valitettavasti ollut tosiaankaan yhtä kesäinen, mutta se ei meitä hidastanut ruokien maistelussa! Seuraa pitkähkö raportti, joka ei ole maksettu mainos, vaikka jossain kohtaa siltä vaikuttaisikin.


Läjäytetäänpä heti alkuun yksi suosikkiannoksistani, nimittäin Bistro Omatin fenkolilla maustettu haukiburger sitruunakastikkeella ja perunasipseillä. Haukipihvi oli todella hyvän makuinen ja rakenne erittäin miellyttävä!


Kuvassa ylhäällä ravintola Aidon kalkkunanmaksabruleeta, raparperiä ja punajuurta; keskellä ravintola Olon Rørvikin lohta ja merimaskun uutta perunaa; oikealla myöskin Olon rypsipossun välikyljystä ja Malmgårdin ohraa (joka muuten oli myös yksi suosikeistani!).


Tässä vielä lähikuvaa lohiannoksesta. Tuo valkoinen ei muuten ollut suolaa, vaan jotakin, mitä itse en osannut ollenkaan tunnistaa! Puuterimaista, hyvin miedon makuista tavaraa.


Viinejäkin maisteltiin tietenkin, kohtuuhintaista ja erikoisempaa kun sai! Viinien näytteilleasettajat olivat viinien maahantuojia ja mainostivat Viinit kotiin -palvelua, sillä moni viineistä oli sellainen, ettei niitä Alkosta löydy edes tilausvalikoimista. Kuvan ruoka kolmas suosikkini, Gaijinin pork belly yakiniku. (Kuten ehkä voitte päätellä, olen viime aikoina syönyt lihaa, kun sitä on ollut tarjolla, vaikken itse sitä kokkailekaan. Sinänsä erikoista kymmenen vuoden kasvissyönnin jälkeen, mutta nyt on tälläinen tilanne!)


Yllä oleva ravintola Smörin graavikuha, raparperi ja herukanlehtimajoneesi ei kuulunut suosikkiannoksiini, sillä kala oli omaan makuuni liian suolaista ja maut melko mietoja.


Ravintoloiden ja viinimyyjien lisäksi alueella oli muita näytteillelaittajia, mm. GoodPie Bakery. Nyt seuraa TÄRKEÄ TIEDOTUS! GoodPie Bakeryllä on ehdottomasti Suomen parhaat macaronit! Tai no ei sillä että olisin maistanut Suomen kaikkia macaroneja, mutta olen silti melko varma asiastani... Salaisuus piilee tuoreissa raaka-aineissa (vrt. Stockmannin pakkasesta tulevat esanssimacaronit, jotka nekin kyllä ovat ihan hyviä), siinä, ettei macaroneja pakasteta sekä kekseliäissä mauissa. Yllä olevista macaroneista löytyi mm. passionhedelmää, mustikkaa ja minttua (jos vain oikein muistan). Nuo superisot herkkumacaronit maksoivat vaivaisen YHDEN EURON tapahtumassa, joten maistelun lisäksi ostin niitä kotiin seuraavaksi päiväksi. Normaalisti ne maksavat 1,5e (mikä sekin on todella edullista näin isoista macaroneista) ja niitä saa nähtävästi sekä Vallilan leipomosta että Fleminginkadulla sijaitsevasta Galleria Keitaasta. Täytyykin joku kerta poiketa töiden jälkeen Kallion kautta kotiin... Jos asia ei vielä tullut selväksi, näiden macaronien syöminen on taivas maan päällä!!


Chez Marius -kokkipuodin kokit esittelivät mm. sous vide -tekniikkaa sekä savupatruunakonetta (?). Masiina ei ole älyttömän kallis (n. 100e), mutta sillä voi savustaa mitä tahansa kasviksista leivonnaisiin - tarvitaan vain savupatruuna, kulho ja kelmua! Maistoimme savustettua tomaattia, se oli aika jännittävä makuelämys.


Hauskin juttu koko Taste of Helsingissä oli Electroluxin järjestämä ilmainen kokkaussessio, johon pääsimme osallistumaan MasterChef -henkeen (vaikka juontaja kyllä sanoi, ettei se ollut kilpailu). Suomen kokkimaajoukkue kiersi työpisteillä neuvomassa ja edessä yksi kokeista valmisti ruokaa samaan aikaan kuin me. Hurjan hauskaa!


Lopputuloksena oli paistettua kampasimpukkaa ja lohta sekä fenkolia ja muita vihanneksia tilliöljyllä maustettuna. Kokkaamiseen meni aikaa puoli tuntia ja meillä oli kyllä todella hauskat 30 minuuttia. :)Olimme ostaneet shampanjatasting-liput etukäteen, joten maistelimme ohjatusti Taittingerin shampanjoita. Kuulimme, mitä eroja eri shampanjoilla on ja millainen shampanjan valmistusprosessi on. Olihan se ihan luksusta maistella viittä eri shampanjaa, mutta suoraan sanottuna en ollut kovin vakuuttunut tastingistä, sillä siinä ei keskitytty itse viinien tuoksuihin ja makuihin, vaan lähinnä mainostettiin Taittingeriä... Oli myös melko hapokasta juoda noin paljon shampanjaa kerralla! Viime vuoden viinitasting vei kyllä voiton, sillä siellä mietittiin yhdessä viinien ominaisuuksia ja vertailtiin niiden makuja ja tuoksuja erilaisista laseista juotuina.


Kokonaisuudessaan Taste of Helsinki oli jälleen aivan huippu tapahtuma, vaikka sadesää vähän vaikeuttikin viinilasien ja ruokakippojen kanssa kuljeskelua. Plussaa edelliseen vuoteen nähden oli Electroluxin kokkaussessio sekä monipuoliset näytteilleasettajat, joilla oli kaikkea herkkua maisteltavana. Miinuksena oli shampanjatasting, joka ei aivan lunastanut odotuksia.

Jännä juttu muuten - huomasimme, että possu ja raparperi toistuivat ravintoloiden menujen raaka-aineina! Liekö joku ruokatrendi vai sattumaa? Kahdestatoista ravintolasta kuudella oli annoksissaan possua jossain muodossa ja yhtä monella raparperiä.

Kävikö joku teistä Taste of Helsingissä tänä vuonna? Mikä oli suosikkiannoksenne? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...