Sivut

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Tennariongelma!


Hei te lapselliset siellä ruutujen takana - tarvitsisin vähän apuanne! Kaveri on saamassa vauvan elokuussa ja tilasi minulta virkatut Converse-tossut uudelle perheenjäsenelleen. Googlailin ohjeita, mutten löytänyt mitään, mikä olisi sopinut minulle (lue: mitä olisin jaksanut seurata). Niinpä tein tennarin ihan omasta päästäni, mutta en ole nyt yhtään varma, että tuliko tossusta aivan liian suuri! Googlasin myös vauvan jalan kokoa, mutta en saanut mitään järkevää vastausta kysymykseeni.

Tässä siis prototossuni mitat:


Pohjan pituus noin 9,5 cm, tossun korkeus noin 7 cm. Pohjan leveys noin 5,5 cm ja varren halkaisija noin 5 cm.


En kyllä mitenkään usko, että vastasyntyneen jalka olisi noin iso! Mutta toisaaltahan on parempi, että tossu olisi liian iso kuin liian pieni...? Mitäs sanotte - teenkö toisen samanlaisen vai vaihdanko kokoa pienempään/suurempaan? Vauvan vanhemmat ovat molemmat aika pitkiä/isokokoisia, joten luulisin, että vauvakin on aika iso. :D

ps. Mallitossusta puuttuu vielä Converse-tähtimerkki sivusta.

pps. VIHDOIN pitkästä aikaa jotain itsetehtyä blogissa!

4 kommenttia:

 1. Ei varmaan koon niin väliä, suosittelen tekemään toisenkin saman kokoisen. Hienon näköiset nuo ovat. Jalka kasvaa tuossa iässä niin nopeasti. Hupsistaralla blogissa myös tehty 2012 heinäkuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tine kommentistasi! Sitä minäkin ajattelin, että vaikka olisivat ihan ensi alkuun liian isot, niin nopeastihan ne jalat kasvavat.

   Poista
 2. Kyllä nuo taitaa olla aika pienelle vauvalle kuitenkin. Usein tossujen alla vielä lisäksi toinen sukka, joten ihan hyvä vain, jos ovat vähän isot. Suomalaisen vauvan jalka on keskimäärin (jonkin lähteen mukaan) isommat kuin muunmaalaisten lasten jalka, jossain saksassa tai jossain jalka oli tosi pieni! :D Muistelisin lukeneeni, että vastasyntyneen suomalaisen jalkapohja on noin 8 senttiä pitkä, joten kyllä nuo ihan hyvän kokoiset luulisi olevan aika pian :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse kattavasta arviostasi! Minäkin googlettelemalla löysin tuon tiedon suomalaislasten isoista jaloista, mutten ollut varma, pitääkö se tosiaan paikkansa! :D Ja hyvä pointti, että vauvalla on kuitenkin sukka tossun alla :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...