Sivut

torstai 18. heinäkuuta 2013

Viikon tuunaus

Olen tällä viikolla tehnyt siivousta lauantain tupareita varten. En ole jynssännyt lattioita tai pyyhkinyt pölyjä, vaan yrittänyt saada tavaroita hieman siistimmin esille - kaikki kun ei vieläkään ole löytänyt paikkaansa täällä uudessa kodissa... Ja tunnetusti stressaan siitä, että kotiin tulee vieraita (no kavereita mutta vieraita kuitenkin) näkemään miltä täällä näyttää. No mutta, asiaan - siivousta tehdessäni löysin seinäkellon, jonka ostin muinoin eurolla kirppikseltä.


Tykkäsin kellosta kovasti, vaikka se olikin ottanut vähän osumaa. Kello kuitenkin lakkasi toimimasta, sillä vaikka vaihdoin uuden patterin, se näytti aina ihan mitä sattuu. En muuton yhteydessä raaskinut heittää kelloa roskiin, sillä aavistin, että voisin keksiä sille uuden käyttötavan...


Niinpä purin kellon osiin. Mielessäni kävi tehdä viisareista korvikset (kaikesta voi tehdä korvikset, vai mitä sisko?), mutta en kuitenkaan siihen puuhaan ryhtynyt, vaan päätin tehdä kellosta taulun. (Ja kyllä, tarvitsin noin ison jakoavaimen, jotta sain kellokoneiston irti kellotaulusta!! Korupihtini eivät olleet tarpeeksi järeät.)


Hetken aikaa mietin, että voisin leikellä vanhoista lehdistä kuvia ja tehdä jonkinnäköisen kollaasin, mutta siivousprojekti odotti, joten päätin tyytyä vähän helpompaan projektiin ja hyödyntää tapettimalleja.


Varastoista löytyikin kiva violetti kukkatapetti!


Piirsin kellotaulun pohjan ääriviivat tapetin toiselle puolelle ja leikkasin. En halunnut liimata tapettia pohjaan kiinni siltä varalta, että kyllästyn valitsemaani tapettiin. Niinpä käytin washiteippiä kääntämällä palaset "kaksipuoleiseksi teipiksi" ja teippasin vain tapetinpalan paikoilleen.


Sitten vain etsimään uudelle taululle paikkaa!


Laitoin taulun väliaikaisesti makuuhuoneen kaapinseinään, koska siinä sattui olemaan valmiiksi naula. :D (Yritän vältellä "turhia" taulukoukkuja täällä vastikään maalatussa kodissa.) Kiinnitysmenetelmää piti muuten vähän aikaa miettiä, lopulta keksin vain sitoa narun taulun takapuolella oleviin pieniin metalliosiin, jotka avaamalla saa takaosan irti. Ainakin ensi alkuun vaikuttaa ihan tukevalta! Taulu on siinä mielessä kivalla paikalla, että sen näkee käytävällä kulkiessa.


Omasta mielestäni oikein onnistunut kierrätys- ja tuunausprojekti!

14 kommenttia:

 1. Nyt sulla on vielä hieno kellotaulu, johon voit vaihtaa koneiston! :) Chlasulta ainakin saa muutamalla eurolla kellokoneistoja (tai vain sen osan koneistosta, jonka tarvitsee). Jos tuo kellotaulu ei ole itsessään tarpeeksi tukeva, niin sen voi kiinnittää vaikkapa LP-levyyn (LP-levyn keskireikä on täydellisen kokoinen kellokoneiston ruuville). Jee, hienoa kierrätystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tällä hetkellä se kellotaulu on tosiaan tuon tapetin alla taustalevynä, mutta totta! Itse asiassa mietin ensin, että vaihtaisin vain koneiston uuteen, mutta sitten halusin tehdä jotain uutta. Ja tosiaan, olen nähnyt LP-kelloja ja ne on kyllä hienoja! Voisikin tehdä sellaisen tilalle :)

   Poista
 2. Tulipa hieno! Sopii kultareunus hyvin kuosiin ja väriin :) vähän tulee fiboja laivahyttimäisestä tunnelmasta, vaikkei taulu olekaan itsessään merellinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Madam B.C.! Ja niin muuten vähän tuleekin :D

   Poista
 3. Vau, aivan mielettömän upea! Täytyy ihailla sun inspiraatiota (itse en ikinä olisi keksinyt vastaavaa) ja käytännön toteutusta, kyllä tuli hieno :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos tuutikki! :) Inspiraatio tarvitsee vain oikean hetken ja puitteet - minullakin tämä idea muhi aika pitkään ennen varsinaista toteutusta. Ja olen huomannut, että inspiraation syntymiseen tarvitsen tarpeeksi vapaa-aikaa, stressissä ei synny ideoita.

   Poista
 4. Haastoin sut :).
  http://searchingsanctuary.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpäs katsomassa millainen haaste! :)

   Poista
 5. Hauskasti keksitty! Ja tosiaan, jos taulu alkaa kyllästyttää, se on helppo vaihtaa uuteen:) Loistavaa!

  <3 äiti

  VastaaPoista
 6. Hahaha, kaikesta tosiaan VOI tehdä korvikset, eri asia on että kannattaako se.. :D Mutta superkiva tosta tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Aina kannattaa kokeilla! Kiitos :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...