Sivut

perjantai 16. elokuuta 2013

Teeleivät


Olen nyt parina iltana leiponut teeleipiä tuoreen leivän puuttuessa. Tulin siihen tulokseen, että nämähän on kyllä parempia kuin suurin osa kaupan leivistä! Ja todella helppoja tehdä.


Tuulin teeleivät
4 kpl

4 dl sämpyläjauhoja (voit korvata osan kaurahiutaleilla!)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl juustoraastetta (itse käytin Pirkan valmista emmental- & mozzarellaraastetta)
2 dl turkkilaista jogurttia
0,75 dl rypsiöljyä

(Pinnalle: siemeniä (esim. seesamin- tai unikonsiemeniä))

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa keskenään.

2. Sekoita loputkin aineet taikinan joukkoon. Taikina saa jäädä hieman kosteaksi.

3. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile taikinapalat leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle littanoiksi, pyöreiksi leiviksi. Kannattaa jauhottaa kädet, jos taikina tarttuu kiinni sormiin.

4. Pistele teeleipiin reikiä haarukalla ja ripottele halutessasi siemeniä leipien päälle.

5. Paista teeleipiä 225 asteen lämpöisessä uunissa noin 12 minuuttia.


Teeleivät maistuvat taivaallisilta uunituoreina, mutta ovat hyviä vielä seuraavanakin päivänä! Juusto tuo leipiin makua ja turkkilainen jogurtti kosteutta. Olen tehnyt reseptin yhdistelemällä eri reseptejä itselleni mieluisaksi. Sovella sinäkin, jos siltä tuntuu! Teeleipiin voi esimerkiksi lisätä porkkanaraastetta tuomaan mehevyyttä. Erityisen hyviä nämä ovat mielestäni keiton kanssa tai oivariinin kanssa iltapalaksi - tietysti teen kera.

2 kommenttia:

  1. Eka kuva on aivan ihana, niin houkuttelevat värit. Ja houkuttelevia on kyllä leivätkin, nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Inari :) Tuo meidän uusi punainen keittiöpöytä on kyllä nykyisin vakiokuvausrekvisiittaa värinsä takia! :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...