Sivut

perjantai 16. elokuuta 2013

Viikon väriterapia 36


Nyt löytyi niin kiva väriterapiaidea että pakko postata toinen väriterapia samalle viikolle! Oletteko kokeilleet Chip It! -ohjelmaa? Jos ette niin kokeilkaa ihmeessä! Ohjelma toimii niin, että se ladataan kirjanmerkkeihin. Nettiä selaillessa voi luoda chip cardin mistä tahansa kuvasta. Chip card on kuva, johon on lisätty kuvan värien mukainen väripaletti. Sivustolle voi myös ladata omia kuviaan ja tehdä niistä chip cardeja. Ohjelman ideana on siis se, että se luo värikarttoja valitusta kuvasta Sherwin-Williamsin värien pohjalta!

Tässä esimerkki:


Kuvan oikealle puolelle tulevat siis nuo värit. Niitä pystyy myös muokkaamaan, sillä värivaihtoehtoja tulee aina enemmän kuin viisi. Näissä kuvissa olen siis valinnut värit ja laittanut ne haluamaani järjestykseen. Rekisteröitymällä chip cardit tallentuvat automaattisesti omalle tilille ja niitä voi jälkikäteenkin muokkailla.

Kokeilin tehdä chip cardeja joistakin blogissa jo julkaisemistani kuvista.


Ai että innostuinko?! Chip It! -ohjelmalla saa kyllä tosi kivasti eri värejä poimittua kuvasta ja kehiteltyä eteenpäin. Alunperin bongasin linkin tähän ohjelmaan Voikukkapelto -blogista, jossa sitä oli käytetty sisustamistarkoituksessa. Siihen ohjelma sopiikin varmasti todella hyvin! Mutta kyllä sitä voi käyttää ihan tavalliseen väriterapiaankin! :) Väri-inspiraation hakeminen ohjelman avulla on todella helppoa,

Oliko tämä teillekin uusi juttu?

8 kommenttia:

 1. Onpas hauska ohjelma! Pitää ehdottomasti kokeilla sitä jossain vaiheessa, kunhan ehtii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile ihmeessä Memma! Tosi nopea ja helppo käyttää :)

   Poista
 2. Oioioi! Ihan uus juttu mulle, mut näyttää kerrassaan mahtavalta! Ite oon käyttänyt Colourlovers -sivustoa värikarttojen tekemiseen, mutta nää on paljon hauskemman näköisiä. Ja tykkään siitä, että värien nimet on mukana, ne on aina mielenkiintoisia. Kiitos tästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva että vinkki oli hyödyksi! Mäkin tykkään noista värien nimistä. Samalla myös huomaa, miten tietyt värit muodostuvat lemppareiksi - mulla esimerkiksi tuo turkoosi Calypso päätyi moneen kuvaan :)

   Poista
 3. Wau! Hei kiitos kovasti vinkistä! Aion heti mennä tutkimaan tuota ohjelmaa :) Oonkjin miettiny että miten ihmiset saa paljaalla silmällä niin hienosti poimittua kuvista yksittäisiä värejä ja tekemään niistä upeita värikarttoja, mutta tällähän se homma onnistuukin helposti. Pitäisköhän alottaa omaankiin blogiin joku väriinspiraatioketju, kun itse rakastan värejä yli kaiken ja tykkään valmiista värikartoista, joissa on värit jo valmiiksi katsottu, että ne sointuu kivasti yhteen.

  Kiitos kovasti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä, mukavaa että postaukseni oli hyödyksi! Mutta tuolla ohjelmalla ei kyllä saa prikulleen niitä sävyjä kuin haluaa, koska ohjelma valitsee ne valmiiksi olemassa olevista maalisävyistä. Itse olen tehnyt värikarttoja ihan Photoscapella (käyttäen värivalitsinta), ja Inari tuossa yllä mainitsi (itselleni aiemmin tuntemattomasta) Colourloversista.

   Poista
 4. Olen minä tämän nähnyt, mutten tiennyt miten tämä toimii. Ihanaa, tällähän saa suunniteltua vaikka kivoja värimaailmoja neuleisiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea käyttää värikarttoja neuleinspiraatioon! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...