Sivut

perjantai 22. marraskuuta 2013

Appelsiini-kaakaokakku


Bongasin Virkatun linnun blogista herkullisen kuuloisen appelsiinikakun reseptin. Muokkasin reseptiä hieman oman makuni sekä jääkaapin sisällön mukaan. Tässä lopputulos:

Appelsiini-kaakaokakku

4,5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (esim. Van Houten)
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
200 g voita
1 dl appelsiinimarmeladia (paistonkestävää)
1 dl turkkilaista jogurttia
1 dl maitoa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muista siivilöidä kaakaojauhe, ettei se jää paakuiksi kakkuun!
2. Sulata voi.
3. Sekoita märät aineet keskenään ja lisää ne kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin.
4. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
5. Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia - jos kakku näyttää tummuvan liikaa, peitä se leivinpaperilla. Älä päästä kakkua liian kuivaksi!
6. Kumoa kakku, kun se on jo hieman jäähtynyt.

Vinkkejä: Kakku maistuu paremmalta, jos maltat odottaa muutaman päivän paistamisen jälkeen. Vielä paremmalta se maistuu, jos tarjoilet sen vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera! (Kokeiltu on - TOIMII.)


Tosi helppo ja herkullinen kuivakakku! Appelsiinimarmeladi tuo makua ja kosteutta kakkuun. Kakku tosiaan maistuu paremmalta vasta muutama päivä leipomisen jälkeen. Suosittelen kakkua tarjoiltavaksi vaahtoutuvan vaniljakastikkeen ja glögin kera. Kastike tuo lisää kosteutta ja pehmeyttä, glögi taas sopii mielestäni täydellisesti kakun kumppaniksi sen jouluisten makujen vuoksi. Kuten Virkattu lintukin mainitsi, appelsiinikakku sopii hyvin vaikka pikkujouluissa tarjottavaksi.

Jaa miksi kuvissa näkyy vain puolikas kakku? Illalla ei ollut valoa kuvaamiseen, mutta eihän syömistä voinut lykätä kuvauksen takia. ;)

2 kommenttia:

  1. Namnam, kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä!!

    Terkuin äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääset sunnuntaina maistamaan (jos sitä siis on siinä vaiheessa jäljellä)!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...