Sivut

torstai 14. marraskuuta 2013

Halloum-bulgursalaatti



Minun on pitänyt julkaista tämä ohje jo monta viikkoa, mutta en jostain syystä ole saanut sitä aikaiseksi. Nyt kuitenkin reipastuin ja kaivelin kuvat koneelta!

Ohjeessa ei ole sen kummempia määriä, sillä ne riippuvat syöjien määrästä ja nälän asteesta. ;)

Halloum-bulgursalaatti

salaattia (esim. tammenlehtisalaatti)
kirsikkatomaatteja
viinirypäleitä
avokadoa
balsamicoa
paprikaa
öljyä
suolaa
mustapippuria
bulguria
halloumia
basilikaa


1. Laita uuni lämpenemään 200-225 asteeseen.

2. Pilko paprikat isoihkoiksi suikaleiksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Mausta öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Paista paprikoita uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes ne ovat hieman mustuneita.


3. Paprikoiden kypsyessä keitä bulgur pakkauksen ohjeen mukaan (= keitä vettä ja anna bulgurin turvota siinä, lisää hieman suolaa).


4. Valmista salaattipohja: Pese ja revi salaatti. Pese ja halkaise kirsikkatomaatit sekä viinirypäleet. Pilko avokado.

5. Nostele kaikki ainekset lautasille ja mausta balsamicolla. (Itse käytin Hullareilta ostamaani Stockan metsämarjoilla maustettua balsamico-glazea, se on paksua ja herkullista!)


6. Paprikoiden ollessa valmiit, nosta ne pois uunista. Kuori paprikat sormin heti kun kärsit sen tehdä. Tämä vaihe on hieman ärsyttävä, mutta lisää mielestäni syöntimukavuutta! Paprikat on helppo kuoria, kun ne ovat olleet tarpeeksi pitkään uunissa ja ovat hieman mustuneita.


7. Lisää kuoritut paprikat ja keitetty bulgur salaattipohjan päälle.


8. Viipaloi halloum-juusto ja paista se kuumalla öljytyllä pannulla.


9. Lisää halloumit salaatin päälle ja koristele basilikalla. Nauti heti.

VINKKEJÄ:

- Jos laiskottaa, etkä jaksa odotella paprikoiden kypsymistä uunissa, voit myös pilkkoa paprikat pienemmiksi paloiksi ja paistaa pannulla.

- Bulgurin voi tietenkin korvata quinoalla tai couscousilla. Olen joskus laittanut myös edelliseltä aterialta yli jäänyttä riisi-ohrasekoitusta salaatteihin!


Syömme poikaystävän kanssa arkipäivinä aika paljon salaatteja, ja tämä halloum-bulgursalaatti sopiikin arki-iltoihin mitä mainioimmin, sillä se on helppo valmistaa, täyttävä ja terveellinenkin. Niin eikä tietenkään sovi unohtaa makua, mielestäni uunissa makeaksi kypsytetyt paprikat sopivat hyvin suolaisen halloumin seuraksi. Olen tehnyt salaattia muutamaan otteeseen, enkä vielä ainakaan ole kyllästynyt! Tuli muuten nälkä näitä kuvia katsoessa...

Hallelujaa, huomenna on perjantai ja tämä tuskien viikko päättyy ja poikaystävä tulee viikonlopuksi kotiin työmatkalta. ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...