Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Satsumat vs. klementiinit + teekalenteri

Tuli äkillinen tarve tulla kertomaan kaksi asiaa.


1. Olettehan muistaneet syödä satsumia? Niistä saa C-vitamiinia, ne ovat ihanan kirpeitä eikä niissä ole siemeniä niinkuin paskiaismandariineissa. Tästäkin asiasta Eeva osasi jälleen kertoa Miten Asia On:
"Syökää satsumia! Tätä iloa ei nimittäin kestä kauaa. Klementiinit voivat minun puolestani painua himaan, inhoan sitä kun ne paskiaiset valtaavat hedelmätiskit ja vievät elintilan satsumilta. Mutta vielä enemmän inhoan sitä kun marisen tästä ja joku toteaa siis onks niil jotain eroo, eiks ne oo kaikki mandariinei? NO EI.
Mutta nyt huomaan taas kiihtyväni. Niin käy joskus, kun tulee puhe sitrushedelmistä. (Ja nyt minulla on myös vähän syyllinen olo siitä, että sanoin klementiinejä paskiaisiksi. Eiväthän ne oikeastaan ole tehneet mitään, paitsi maistuneet ällöttävän makeilta ja olleet täynnä ärsyttäviä siemeniä.)"
(lähde: Kaikki mitä rakastin / Eeva Kolu)
On sanomattakin selvää, että olen Eevan kanssa täysin samaa mieltä. Huomasin, että satsumat oli jo siirretty S-marketissa sivuhyllylle, kun klementiinit valtasivat HeVi-osaston keskiön. Onneksi en heti luovuttanut, vaan osasin etsiä satsumia mangojen ja muiden "harvinaisuuksien" vierestä. (Vinkki: parhaat satsumat ovat keltaisia ja sileäkuorisia sekä sopivan kiinteitä.) Ja kyllä, blogini nimi on Looking for Clementines, mutta VAIN koska se kuulostaa paremmalta kuin Looking for Satsumas.


2. Kerrankin on syytä odottaa joulukuuta! En tunnetusti ole mikään jouluihminen, mutta poikaystävä toi työmatkaltaan Norjasta minulle hienoimman joulukalenterin, joka minulla on ikinä ollut. Luukkujen takaa löytyy nimittäin English Tea Shopin teetä 12 jouluisessa maussa! En malta odottaa ensimmäisen luukun avaamista... (Jos rehellisiä ollaan, haluaisin myös Body Shopin joulukalenterin, mutta 65 euroa joulukalenterista (=siasta säkissä) kuulostaa turhan kalliilta.)

Ei mulla muuta! Pahoittelut rakeisista kuvista, mutta kuten sanoin, postausinto iski äkisti enkä jaksanut odottaa huomista päivänvaloa.

2 kommenttia:

  1. En oo yhtään perehtyny näihin sitruslajikkeisiin, kutusun vaan oransseja mandariineiks tai appelsiineiks. :D BTW semmonen jännä tapa mul on mandariineis et yritän saada aina kuoren yhtenä palana pois kuorittua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu olevan aika yleistä tuo satsumien, mandariinien ja klementiinien laittaminen samaan kategoriaan. Mäkin joskus yritän tota yhtenä kappaleena kuorimista :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...