Sivut

torstai 28. marraskuuta 2013

Suklaamousse-appelsiinijuustokakku


Leivoin viime viikonloppuna erittäin herkullista kakkua, jonka reseptin haluan laittaa tänne blogiinkin. Alkuperäinen resepti on Suklaapandan keittiössä -blogista, siellä se kulkee nimellä Taivaallinen suklaamoussejuustokakku. Herkullisesta kakusta siis on kyse! Oma versioni eroaa alkuperäisestä siinä, että vaihdoin maustamattoman tuorejuuston appelsiinituorejuustoon, oreot dominoihin ja jätin suklaaganachen pois. (En pidä liian suklaisista kakuista, enkä kyllä tosiaankaan suklaakuorrutetta sitten kaivannutkaan.) Katso ihmeessä kuitenkin myös tuo alkuperäinen resepti!


Suklaamousse-appelsiinijuustokakku
1 kakku / 23 cm:n irtopohjavuoka / alkuperäinen resepti Suklaapandan keittiössä

Domino-pohja:
24 Domino-keksiä
60g voita

Juustokakkukerros:
400g appelsiinituorejuustoa, huoneenlämpöistä
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 kananmunaa, huoneenlämpöistä
1½ dl kuohukermaa

Suklaamoussekerros:
2 rkl kaakaojauhetta
3/4 dl kuumaa vettä
200g tummaa suklaata (44-70% kaakaota)
3½ dl vispi/kuohukermaa, kylmää
1 rkl sokeria
ripaus suolaa

Koristeluun:
50g valkosuklaata

Pohja:
1. Tee ensin pohja. Lämmitä uuni 175 C. Pingota leivinpaperinpalanen irtopohjavuoan pohjalle ja voitele pohja ja reunat. Murskaa Oreo-keksit hienoksi muruksi, sulata voi ja sekoita keskenään tasaiseksi massaksi.
2. Painele seos vuoan pohjalle ja vähän matkaa reunoille. Paista pohjaa uunin keskitasolla n. 10 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä. Alenna uunin lämpötila 160 C asteeseen. 

Juustokakkukerros:
3. Tee sitten juustokakkukerros. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi ja notkeaksi, n. 4 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja suola, vatkaa toiset 3-4 minuuttia kunnes seos on ilmavaa. 
4. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaa jokaisen jälkeen kunnolla, n. 30 sek. Lisää lopuksi kuohukerma ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada massa vuokaan esipaistetun pohjan päälle. Laita uunin alimmalle tasolle leivinpaperilla vuorattu uunipelti siltä varalta että kakusta valuu hieman nestettä (jos irtopohjavuoka ei ole täysin tiivis). Tämä oli hyvä vinkki! Itselläni nimittäin nestettä valui vähän.
5. Paista kakkua uunin keskitasolla n. 40 minuuttia, kunnes reunat ovat pysähtyneet mutta keskiosa vielä tutisee. Sulje uuni ja laita ovi raolleen, jätä kakku uuniin vielä 15-20 minuutiksi. Ota huoneenlämpöön ja anna jäähtyä kokonaan, siirrä sitten jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Suklaamoussekerros:
6. Tee suklaamoussekerros vasta kun juustokakkukerros on täysin jäähtynyt ja kiinteä. Rouhi suklaa karkeasti. Lämmitä vesi kuumaksi ja sekoita kaakaojauheen kanssa, laita sivuun. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa, laita sivuun.
7. Vatkaa kerma sokerin ja suolan kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Sekoita kaakao-vesiseos sulaneen suklaan kanssa tasaiseksi. Lisää 1/3 kermasta suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lisää myös loput kermasta ja kääntele tasaiseksi lastan avulla varovasti. 
8. Levitä suklaamousse juustokakkukerroksen päälle ja tasoita pinta. Koputa vuokaa pöytää vasten muutaman kerran kovaa niin että mahdolliset isot ilmakuplat häviävät. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi tai pakastimeen puoleksi tunniksi. Itse tein kakun tarjoilua edeltävänä päivänä.
9. Ota kakku huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua. Vie terävä veitsi kakun reunojen ympäri. Irroita kakku varovasti vuoasta ja nosta varovasti tarjoilualustalle.  Koristele valkosuklaarouheella.
Omasta kakustani ei tullut yhtä tasaisen kaunis kuin Suklaapandalla, mutta appelsiinituorejuusto toi kakkuun mukavasti vähän väriä! Miksei joku toinenkin tuorejuusto kävisi? Itselle tuli heti mieleen appelsiinituorejuuston käyttäminen maustamattoman sijaan, suklaa ja appelsiini kun sopivat hyvin yhteen. Appelsiinin maku myös raikasti hieman muuten tuhtia kakkua. 

Suosittelen kakun väsäämistä tarjoilua edeltävä päivänä, sillä vaikka kakku ei ole vaikea tehdä, on siinä monta eri työvaihetta. Katso lisävinkkejä Suklaapandan keittiöstä!
Tein kakun minun ja äidin yhteissynttäreille - äidin synttärit kun ovat tasan viikko ennen omiani. Itse Tuomion Päivä eli neljännesvuosisatasynttärini ovat vasta huomenna (jaiks!). Herkullinen kakku maistui myös poikaystävälle, mummolle ja siskolle, tosin meillä oli yhteensä vähän liikaa tarjottavaa... 


Ähky meinasi tulla! Mutta kokeilkaa ihmeessä suklaamousse-appelsiinijuustokakkua, jos makeanhammasta kolottaa. :)


Toivottelen nyt jo hyvät viikonloput!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...