Sivut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Sateenkaaripeitto / Viikon väriterapia 41


Sain vihdoin ja viimein höyrytettyä ja kuvattua jo pitkään valmiina olleen pienen virkkausprojektin, joka toimii mitä mainioimpana väriterapiana.


Virkkasin siksakkia erivärisistä Novitan Nalle-langoista ja tuloksena oli hieman vänkyrä vauvanpeitto. Ajattelin tuosta vaunupeittoa, jos sellaista siis vauvan kanssa edes tarvitaan...? Lanka on aika karkeaa joten ihan ihoa vasten tuota tuskin voi käyttää, mutta lisälämpönä vaunuihin peitto ehkä toimisi. Tämän vuoksi en myöskään tehnyt peitosta kovin suurta (noin 55 x 65 cm).

Oli ehkä vähän pöhköä virkata vauvanpeitto, kun ei saajaakaan ole tiedossa, mutta vauvoille on hauskaa tehdä tarvikkeita, koska ne valmistuvat niin nopeasti. Peitto joutuu siis komeron perälle odottelemaan, että jostain ilmestyy peittoa tarvitseva vauveli. Huom! En ole kaveripiirissäni ainoa, joka virkkaa vauvanpeittoja olemattomille vauvoille! :D


Siksakkia oli hauska virkata ja värien vaihtelu piti mielenkiinnon yllä. Tykkään hurjasti noista väreistä, kunnon sateenkaaripeitto!


Lankana oli tosiaan kaksinkertainen Nalle keltaisena, oranssina, pinkkinä, violettina, turkoosina ja harmaana. Harmaata meni lähes koko kerä, muita värejä ehkä puoli kerää. Käytin 4 mm:n koukkua ja ohjeen siksakkiin löysin jostain netistä, en enää muista mistä, mutta eiköhän googlaamalla löydy. Helppoa ja hauskaa joka tapauksessa! Reunoista tuli vähän vänkyrät kun halusin välttämättä virkata harmaan reunuksen enkä keskittynyt hommaan kunnolla, mutta eipä ole ensimmäinen vänkyrä työni...

Iloista maanantaita!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...