Sivut

lauantai 28. joulukuuta 2013

Kevennystä joulun jälkeen: aasialainen äyriäissalaatti


Hei ja hyvää joulun jälkeistä elämää! Ajattelin, että jollakulla muullakin voi olla hieman turvonnut ja ähky olo näin pyhien jälkeen, joten julkaisen kaverilta saamani raikkaan rapusalaatin reseptin.


Aasialainen äyriäissalaatti
alkuruuaksi 4:lle

200 g pakastettua äyriäissekoitusta (tai esim. jokiravun pyrstöjä)
vihersalaattia

Marinadi:
½ chilipalko (tai maun mukaan)
2 valkosipulinkynttä
2 limettiä
1 kimppu tuoretta korianteria
4 rkl sweet chili -kastiketta
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
jauhettua valkopippuria

1. Hienonna chili, purista mehu limeteistä ja silppua korianteri.

2. Sekoita chili, limettimehu, korianteri, sweet chili -kastike, oliiviöljy, suola ja pippuri marinadiksi. Puserra valkosipuli marinadiin.

3. Laita (sulatetut) äyriäiset kulhoon ja kaada päälle marinadi. Marinoi äyriäisiä 1-2 tuntia.

4. Kokoa salaatti: pese, kuivaa ja revi vihersalaatti kulhoon tai suoraan lautasille ja annostele marinoituja äyriäisiä päälle.


Salaatti toimii mitä parhaiten alkupalana, mutta voisi marinoiduista äyriäisistä koota pääruuankin, jos vaikka laittaisi cashewpähkinöitä ja muuta rapujen seuraksi. Jokiravun pyrstöt ovat maukkaimpia (ja kalleimpia...), mutta testasin ohjetta ihan tavallisilla pakastetuilla katkaravuilla ja mainiolta maistui. Chili, lime, valkosipuli ja korianteri kyllä toimivat mielestäni hyvin ruokapöydän raikastajina näin joulun jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...