Sivut

sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Lohimousse joulupöytään


Olen jo parina jouluna tehnyt Hesarin ohjeella herkullista lohimoussea joulupöytään. Tänä vuonna käytin ohjetta jo ennen joulua ja tein herkkua entisten työkavereiden pikkujouluihin. Mousse maistui yhtä hyvältä kuin aina, joten on aika postata resepti!


Lohimousse
8 annosta / ohje HS

noin 200 g graavisuolattua (kirjo)lohta
noin 200 g kylmäsavustettua (kirjo)lohta
2 sipulia
2 dl kuohukermaa
1 tlk rahkaa
1 tlk kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 tl sitruunapippuria
1/4 tl valkopippuria
1/2–1 dl silputtua tilliä
noin 3/4 tl suolaa

1. Pilko lohet pieniksi kuutioiksi. Jätä muutama viipale koristeeksi.

2. Silppua sipulit hyvin hienoksi.

3. Vatkaa kuohukerma löysähköksi vaahdoksi.

4. Lisää rahkan joukkoon kermaviili, lohikuutiot, sipulisilppu ja mausteet. Sekoita ainekset keskenään. Lisää lopuksi kermavaahto varovasti nostellen.


5. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti ennen tarjoamista.


Lohimousse maistuu ihanalta kuvien osoittamalla tavalla, ruisnappien päällä tarjottuna, mutta sopii hyvin myös esimerkiksi uuniperunoiden kanssa tai sellaisenaan joulun kalapöytään sillien ja muiden kylkeen.


Suosittelen testaamaan moussea vaikka jouluna, jos kalapöytään haluaa vaihtelua! Myös illanistujaisissa mousse tekee kauppansa.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kyllä hyvältä, pitääpä pistää mieleen ja äidille ostoslistaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvältä myös maistuu, voin luvata :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...