Sivut

maanantai 9. joulukuuta 2013

Nutella-keksejä pikkujouluihin


Leivoin tänään keksejä, koska jotain piti saada kahvin kanssa tarjottavaksi kylässä piipahtaneille A:lle ja K:lle. Selasin kirjanmerkkejäni ja löysin tämän makoisan ja superhelpon reseptin, joka on alkujaan Kanelia ja kardemummaa -blogista:


Helpot suklaakeksit
n. 24 kpl / resepti Kanelia ja kardemummaa

1 dl sokeria
1 muna
2 dl Nutella-hasselpähkinälevitettä (jääkaappikylmänä)
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa sekaisin sokeri ja muna (ei tarvitse vaahdottaa).
2. Lisää jääkaappikylmä Nutella, vatkaa seos tasaiseksi.
3. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon, lisää taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi.
4. Leivo taikinasta tanko, jaa se kahteen osaan ja leikkaa vielä kumpikin tanko veitsellä 12 osaan = 24 keksiä.
5. Nostele palaset leivinpaperin päälle pellille ja paina keksit litteämmiksi juomalasin pohjalla. Näin saat tasakokoisia keksejä.
6. Paista keksejä uunin keskitasolla 175 astessa 8-10 minuuttia.


Kanelia ja kardemummaa -blogin mukaan taikinan kannattaa olla kylmää, jotta keksit eivät leviä uunissa - tämän takia Nutellan tulisi olla jääkaappikylmää. Itse pidin taikinaa jääkaapissa ennen keksien leipomista, mutta luulen, että se vaikutti taikinan koostumukseen siten, että taikina mureni ja keksit oli hankala muotoilla. Toinen vaihtoehto on, että pellin laittaa vähäksi aikaa ulos/jääkaappiin, jotta keksit kylmenevät ennen uuniin menoa.


Kekseistä tuli hyviä, mutta aika kovia. En tiedä oliko se tarkoituskin, vai pidinkö keksejä hieman liian kauan uunissa. Luulin, etten pidä Nutellasta sellaisenaan, mutta en varmaan oikeasti ole ennen sitä suoraan purkista maistanut, koska sehän on juuri sellaista nougatia mistä tykkään!


Keksejä jäi vielä huomisiin pikkujouluihinkin vietäväksi, hyvä juttu! Tällä viikolla minulla on viimeiset luennot ja palautukset, sitten koittaa kauan kaivattu joululoma. Lisäksi tällä viikolla minulla on kahdet pikkujoulut sekä muita vähän epävirallisempia joulun/loman juhlistamistilaisuuksia, eli tylsää ei ehdi tulla. :)

ps. Hieman minua huvittaa nämä epätoivoiset yritykset stailata ruokakuvia :D No, harjoitus tekee mestarin... Ehkä.

6 kommenttia:

  1. Samaan yhdyn minäkin, varmasti herkullisia!

    http://lifetastesgood-nanne.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Nam, kuulostaapa ihanilta kekseiltä. Nutella on kyllä herkullista ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu hyviä oli, mutta kovia! Sopisi kaakaoon dipattavaksi hyvin :) Vähän pelottaa että mihin kaikkialle alan Nutellaa tunkea kun keksin että tykkään siitä... :D

      Poista
  3. Heippa!
    Kiva, että tykkäsit Nutella-kekseistä:) Ja minulla muuten oli aivan sama kokemus tuosta murenevasta taikinasta, kun laitoin taikinan jääkaappiin! Eli tosiaan kannattaa törkätä valmis keksipelti kylmään tai yrittää kaivella sitä jääkaappikylmää Nutellaa purkista taikinan tekovaiheessa:D Niin saa kaikkein parhaimman tuloksen. En kyllä tiedä mistä tämä johtuu, keittiökemiaa... Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa eli olin oikeassa :D Hyvä tietää ensi kerralla! Tarjosin keksejä pikkujouluissa ja minulta kyseltiin reseptin perään kun oli niin herkullisia keksejä, eli kiitos hyvästä reseptistä! Mukavaa joulunodotusta :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...