Sivut

maanantai 27. tammikuuta 2014

Ravintolassa Oslossa

Vihdoin ja viimein kehiin ruokakuvia ja -kertomuksia Oslon reissulta! Laitan tähän samaan postaukseen sekä lounas- että illalliskokemuksiani Oslon ravintoloista.

Lounaalla ja kiertelemässä: Mathallen


Oslon ruokahalli eli Mathallen on joen rannalla sijaitseva iso, vanha mutta täysin uudistettu halli, joka on täynnä ravintoloita ja pieniä ruokaputiikkeja.Valikoimasta löytyy niin kalaravintolaa, leipomoa, olutkauppaa, tapaspaikkaa kuin suklaapuotiakin. Luomu on hyvin edustettuna ja kaikki näyttää herkulliselta - mutta myös melko tyyriiltä. Ravintoloita on suuri osa hallista, joten halli on aika erilainen verrattuna vaikkapa perinteisiin eurooppalaisiin halleihin.


Halvahkon lounaan voi kuitenkin saada, jos hakee esimerkiksi ranskalaisesta Ma Poule -ravintolasta kisojakin voittaneen ankkapatongin (79 kr ~ 9,5 e) ja menee syömään sen hallin keskellä sijaitsevalle pöytäalueelle - näin me teimme.  Ainakin tuon patongin hinta oli matalampi jos sen otti mukaan, eikä jäänyt ravintolaan syömään. Ruokailualue on tarkoitettu nimenomaan ruokien hakemiseen ravintoloista ja sen keskellä on baaripöytä, josta voi ostaa juotavaa (talon viinit 75 kr ~ 9 e). Jälkkäriksi voi hakea leipomosta vaikka täydellisen sitruunamarenkitortun - nam!

***

Lounaalla: Elias mat & saantElias mat & saant on viihtyisä pieni ravintola Kristian Augusts gatella. Lounaslista on lyhyt, mutta kohtuuhintainen ja herkullisen kuuloinen. Illalla on oma listansa. Ravintolan sisustus on mielestäni tosi suloinen viherkasveineen ja neuletyynyineen.Lounaaksi otin kylmään talvipäivään sopivaa, herkullista kurpitsakeittoa rosmariinilla, valkosipulilla ja parmesaanilla (129 kr ~ 15,3 e). Keiton kanssa tarjottiin pinaattileipää, joka maistui myös todella hyvältä. Poikaystävä, joka on syönyt ravintolassa useammankin kerran, älysi ottaa talon omenamehun, joka oli kyllä ihan eri sfääreissä kuin kaupan tiivistemehut! Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan sitä, jos satut Elias mat & saantissa ruokailemaan.

***

Illallisella: Lemongrass

Leipää ja banaani(!)dippiä

Karibialainen bouillabaisse

Pähkinäkanaa, yrttejä, vihanneksia, kookoskastiketta ja kassavasipsejä

Mango crème brûlée

Meillä oli vaikeuksia saada pöytää haluamistamme ravintoloista lauantai-iltana (kannattaa siis varata etukäteen!), joten päädyimme hotellimme lähellä sijaitsevaan karibialaisravintola Lemongrassiin. (Itse asiassa Elias mat & saant ja Lemongrass sijaitsevat aivan vierekkäin!) Perusteina olivat hyvältä kuulostanut 3 ruokalajin menu sekä se, ettei Helsingissä ole karibialaisia ravintoloita. Kokemus oli positiivinen, palvelu erinomaista ja ruuat hyviä. Tosin jos kookoksesta ei pidä, en suosittele tätä ravintolaa, sillä sitä oli laitettu melkein kaikkiin ruokiin! Minulla ei ole kokemuksia autenttisesta karibialaisesta ruuasta, joten siinä suhteessa en osaa ruokaa arvioida. Omaan suuhuni maut olivat mielenkiintoisia - varsinkin leivän kanssa tarjoiltu makea ja tulinen banaanidippi oli erikoinen! Menu kustansi 399 kruunua eli noin 47 euroa.

***

Kahvilassa: KaffebrennerietKaffebrenneriet on norjalainen kahvilaketju. Kahviloissa myydään juomien ja purtavien lisäksi (hifistelijöille) kahvia ja kahvintekolaitteita kotiin vietäviksi. Muistuttaa meidän Kaffecentralenia! Kävin Universitetsgatanin kahvilassa pariinkin otteeseen ja tykkäsin hurjasti. Suosittelen erityisesti kaakaovadillista, korvapuustia sekä erityisesti juustokakkua! Poikaystävä tilasi nimittäin juustokakkua ja maistaessani sitä minulle iski annoskateus - juustokakku oli varmasti pehmein ja raikkain mitä olen koskaan syönyt. Kaakao ja pulla kustansivat 60 kruunua eli noin 7 euroa, mikä mielestäni oli melko kohtuuhintaista. Cappuccinokin (30 kr ~ 3,5 e) oli oikein maistuvaa. (Lisää kuvia Kaffebrennerietistä I Was Knitting Here -postauksessa.)

***

Extravinkki illalliselle: Grand Café

Tästä vinkistä minulla ei valitettavasti ole kuvia, koska jätin kameran hotellille. Kävimme sunnuntai-iltana ravintola Grand Caféssa (Karl Johans gate 31) syömässä moules-frites-annoksen (195 kr ~ 23 e) eli sinisimpukoita ja ranskalaisia, jotka ovat mainostamisen arvoiset ilman kuviakin, sillä kyseessä olivat yhdet parhaimmista simpukoista jotka olen syönyt! Simpukoiden soosissa oli valkoviiniä ja chiliä sekä nähtävästi melko massiivinen määrä kermaa - superhyvää. Ranskisten kanssa tarjoiltiin aiolia. Ravintola oli tyylikäs ranskalaishenkinen paikka, joka oli hienon näköisen Grand Hotel -hotellin yhteydessä. Nähtävästi tästä johtuen paikka oli auki sunnuntainakin, mitä monet Oslon ravintoloista eivät tehneet.

***

Huh, siinäpä olivatkin tärkeimmät ravintolakokemukseni yhden viikonlopun ajalta Oslossa! Päällimmäisenä mieleen jäi se, että kaikki oli kamalan kallista, mutta nyt kun laitoin hintoja ylös tähän postaukseen, niin eivät nuo paikat mitään älyttömän kalliita olleet, vaikkakin kalliimpia kuin Suomessa. Vertailimme toki etukäteen ravintoloiden listoja, hintoja sekä arvosteluita ennen sisään marssimista. ;) Viini sen sijaan oli aivan järkyttävän kallista! Keskimäärin lasillisesta sai maksaa 80-100 kruunua eli 9,5-11 euroa, paikasta (ja laadusta) riippumatta. Myös muut alkoholijuomat olivat kalliimpia kuin Suomessa. No, ainakin oli aina seuraavana aamuna pirteä olo kun ei ollut raaskinut laittaa rahojaan viiniin! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...