Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014

Viikonloppu Oslossa

Sain käytyä Oslon kuvia läpi ja valkkasin niistä joitain tänne blogiinkin, jos joku vaikka sattuisi suunnittelemaan Oslon reissua tai on muuten kiinnostunut reissukokemuksistani.

Ensimmäisenä asiana Oslosta mieleen jäi kyllä se, miten kallista kaikki oli. Lounaasta saattoi joutua pulittamaan 20 euroa, postikorttien hinnat lähtivät kahdesta eurosta ylöspäin - puhumattakaan illallisista viinilaseineen... Tili näyttää nyt hyvin surullisia lukemia, mutta lohduttaudun sillä, että saimme hotellihuoneen ilmaiseksi ja "säästimme" siinä huomattavia summia. :D (Poikaystävä on Oslossa työmatkalla käytännössä koko tammikuun viikonloppuja lukuunottamatta ja työnantaja tarjoutui maksamaan huoneen viikonlopun yli vierailijoita varten.)

Mutta nyt kuviin ja tunnelmiin!


Kuninkaanlinna
Taustalla tuomiokirkko


Oslon keskusta muistuttaa kovasti Helsinkiä ja Tukholmaa. Monet pikku patsaat luovat kivoja yksityiskohtia kaupunkikuvaan. Ihmettelin, miten vähän autoja ja ihmisiä näkyi koko viikonlopun aikana - perjantai- ja lauantai-iltoinakin ydinkeskusta oli todella hiljainen.Satamassa oli todella hiljaista näin talvella. Kesäisin rannasta pääsisi lautalla museoalueelle.


Joenvartta oli mukava kävellä. Jokea ympäröivät vanhat tehdasrakennukset, tuli vähän Tampere mieleen. Virtaus oli tosi kova ja joessa oli myös isompia putouksia, joista lähti aikamoinen pauhu - oli huvittavaa katsella sorsia, jotka hiki päässä polskuttelivat virtausta ylöspäin.


Yhdeksi reissun kohokohdaksi muodostui viikinkilaivamuseossa vierailu. Museossa oli kolme maailman parhaiten säilynyttä viikinkivenettä, jotka oli rakennettu 800-luvulla. Laivoja oli käytetty hautoina tärkeille henkilöille ja niistä oli löytynyt paljon kaikenlaista tavaraa, mitä viikingit tarvitsivat matkalla tuonpuoleiseen. Kaikki tavarat olivat todella yksityiskohtaisesti koristeltuja ja todella hyvin säilyneitä. Oli jotenkin mieletöntä nähdä ne tavarat ja veneet ja ajatella, miten viikingit olivat niitä 1200 vuotta aiemmin käyttäneet! Suosittelen museota ehdottomasti (viikinki)historiasta kiinnostuneille. :)

Ajoimme myös metrolla Holmenkollenille maisemia katselemaan. Meillä kävi hyvä tuuri, sillä sunnuntaina oli kirkas ja aurinkoinen sää. Maisemat olivat upeat ja metromatkakin oli hauska, sillä metro Holmenkollenille mutkitteli kivaa reittiä hitaasti ylöspäin.

***

Sellaisia Oslon-kuvia! Ihmettelette varmaan, missä ruokakuvat ovat...? :D Ravintolapostaus on kyllä tulossa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...