Sivut

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

#satasyytäollaonnellinen & #1 Postikortit

Törmäsin 52 Weeks of Deliciousness -blogissa #satasyytäollaonnellinen -haasteeseen. Innostuin asiasta heti ja päätin lähteä mukaan!

kuva prettystuff.tumblr.com

Kyseessä on Perjantaikokin liikkeelle laittama uudenvuoden haaste, johon mukaan on lähtenyt monia muitakin bloggareita 52 Weeksin annemin lisäksi. Näin Perjantaikokki-Petri kertoo haasteestaan:

Onnellisuuden perusrakennusaineet ovat minulla kasassa (terveys, työ ja perhe), mutta niin ne ovat sadoilla tuhansilla (ellei miljoonilla) muillakin suomalaisilla. Silti liian moni käyttää aikaansa lähinnä valittamiseen. Jos kaikki on hyvin, on ihmisellä oltava myös kyky kokea onnellisuutta ja kyky löytää aihe onneen pienistä asioista. Aina välillä tekisi mieleni huutaa turhastavalittajille, että “MITÄ VALITAT, KUN SINULLA ON KAIKKI HYVIN!” Joskus koen tätä myös lasteni kanssa.

Lupaukseni vuodelle 2014 on löytää ja julkistaa sata syytä olla onnellinen. Yksi aihe joka päivä, eikä koskaan samaa. Onnellisuuden aiheet ovat omasta elämästäni, arjen pieniä tai isoja asioita. Sata päivää peräkkäin, ei arvojärjestystä. Asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi. Muille ne voivat olla täysin toisarvoisia, mutta onnihan koetaan hyvin henkilökohtaisesti.

(lainaus Perjantaikokki)

Eikö kuulostakin hyvältä? Haasteeseen voi lähteä mukaan vaikka ihan yksityisesti tai sitten blogin, Twitterin tai Instagramin välityksellä. Itse osallistun haasteeseen säännöllisen epäsäännöllisesti julkaisemalla täällä blogissa postauksia tunnisteella #satasyytäollaonnellinen.

Mukaan lähteminen on minulle aika helppo juttu, sillä tuollaisten pienten, kivojen asioiden näkeminen on ollut yksi blogini tausta-ajatus. Pääasiassa kaikki on minulla hyvin, mutta arjesta saa paljon mukavampaa, kun muistaa keskittyä niihin pieniin, kivoihin asioihin valittamisen sijaan. Olen luonteeltani stressaava pessimisti (mikä ei välttämättä ole näkynyt täällä blogin puolella), joten minun täytyy pakostakin keskittyä onnellisena olemiseen. Nyt vain tavoitteena on löytää 100 onnen aihetta vuoden sisään ja julkaista ne täällä. En kuitenkaan ota haasteesta paineita, sillä otsa rypyssä tehdyistä haasteista ei mielestäni seuraa mitään hyvää. Kerro ihmeessä, jos sinäkin lähdet tai olet jo lähtenyt mukaan tähän haasteeseen!

Ja sitten vain niitä pieniä, mutta tärkeitä onnen lähteitä metsästämään! Tässä ensimmäinen:

#1 Postikortit


Rakastan vastaanottaa ja lähettää postikortteja. On niin mukava yllätys, jos postissa tulleiden laskujen seasta löytyy myös läheltä tai kaukaa tullut postikortti! Jos sinäkin pidät korttien ja muiden pienten yllätysten lähettelemisestä ja saamisesta, suosittelen kurkkaamaan Swap-bot -sivustoa. Alemman kortin sain sitä kautta, ylemmän lähetti poikaystävä työreissultaan.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...