Sivut

tiistai 18. helmikuuta 2014

Sitkeät sitruunakeksit



Törmäsin Kaikki mitä osaan -blogin kautta tähän Suklaapandan keittiössä -blogin sitruunakeksireseptiin. Iski välitön himo kokeilla keksejä ja onneksi kotoa löytyi sopivasti kaikki aineksetkin!


Sitkeät sitruunakeksit
n. 25 kpl (minulla tuli yli 30!) / ohje Suklaapandan keittiössä

115g huoneenlämpöistä voita
2 1/3 dl sokeria
1 kananmuna
2½ rkl sitruunamehua
1 tl hienoksi raastettua sitruunan kuorta
3½ dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/8 tl ruokasoodaa
2/3 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1 dl tomusokeria
 
 
1. Lämmitä uuni 175C. Pese sitruuna huolellisesti ja kuivaa. Raasta sitruunan kuori hienoksi ja purista mehu, tarvitset 2½ rkl mehua. Sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, vaniljasokeri ja suola kulhossa, laita sivuun. Siivilöi tomusokeri esim. lautaselle.
 
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi, n. 4-5 min sähkövatkaimella. Lisää kananmuna, sitruunamehu ja kuori, vatkaa sekaisin. 
 
3. Lisää kuivat ainekset ja sekoita lastalla tasaiseksi taikinaksi. Ota lusikalla taikinapalloja (n. 3cm leveitä) ja pyöritä palloiksi, pyörittele pallot tomusokerissa ja laita uuninpellille jossa leivinpaperi alla. Jätä muutama sentti pallojen väliin sillä ne leviävät uunissa. Älä litistä palloja. (Huom! Jostain syystä minulla ensimmäisen pellillisen keksit eivät levinneet, joten litistin toisen pellillisen pallot.)
 
4. Paista keskellä uunia 9-10 minuuttia, kunnes keksin pinta ei enää kiillä ja pohja on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä 3 min pellillä ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään. 
 

Tosiaan, minulla ohjeen mukaan tehtynä keksejä tuli hieman yli 30 kpl, eikä ensimmäinen pellillinen onnistunut ulkonäöllisesti, sillä jostain syystä keksit eivät levinneet. Niinpä painelin seuraavan pellillisen palloja litteämmiksi, jolloin lopputulos muistutti paremmin ohjeen mukaisia keksejä. Näistä tuli tosi herkullisia teen (tai kahvin) kanssa nautittavia pikku herkkupaloja!


Suosittelen kokeilemaan keksejä, jos tykkäät sitruunan mausta ja kaipaat helppoa leivottavaa vaikka töihin viemisiksi. Keksit ovat mielestäni parhaimmillaan samana ja seuraavana päivänä, minkä jälkeen ne alkavat hieman kovettua. Kovettuminen ei vaikuta makuun, mutta keksien ihana sitkeys katoaa.

4 kommenttia:

  1. Oi, näitä täytyykin testata! Sitruuna on ihan lempparimakuni, etenkin näin kevään lähestyessä alkaa aina tehdä mieli jotain sitruunaista :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos ohjeesta on iloa! Sitruunaiset asiat ovat minunkin suosikkejani. :)

      Poista
  2. Kiitos ihanasta ohjeesta, innostuin myös kokeilemaan ja juuri parhaillaan omat sitruunaiset uunissa paistumassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että päätit kokeilla keksejä! Kerro ihmeessä miten maistuivat :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...