Sivut

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Avokadopastaa Thaimaan tapaan


Törmäsin hurjan herkulliseen pastareseptiin Kaikki mitä osaan -blogissa. Kyllä, kyseessä on avokadopasta; ei, se ei ole Se Avokadopasta. (Siitä pastasta kirjoitin jo aiemmin.) Mutta! Tämä versiopa on paljon parempaa! Jos et usko, niin kokeile. :)


Krabin avokadopasta
kahdelle / resepti Kaikki mitä osaan -blogista (alunperin MeNaiset)

300 g spagettia (tai jotain muuta pastaa)
1 valkosipulinkynsi
1 chili
1 limetin mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
1 tl thaikalakastiketta (itse laitoin 1-2 tl soijakastiketta, koska kalakastiketta ei löytynyt kaupasta eikä kotoa)
1 tl hunajaa
2 avokadoa
1/2 ruukkua korianteria (itse laitoin kokonaisen ruukun)
100 g lehtikaalia tai rucolaa (mielestäni rucolaa riittää 50-70 g)
1 dl suolapähkinöitä (tai suolattuja cashewpähkinöitä)
100 g raastettua parmesaania
1/3 dl oliiviöljyä tai 1/2 dl talteen otettua pastan keitinvettä noin

1. Laita kattilaan runsaasti vettä kiehumaan pastaa varten. Muiden ainesten valmistelussa menee niin vähän aikaa, että voit keittää pastan sillä aikaa kun valmistelet muut ainekset. Muista lisätä reippaasti suolaa keitinveteen, jotta pasta saa siitä makua!

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
3. Hienonna chili ja purista limetistä mehu.
4. Sekoita isossa kulhossa valkosipuli, chili, mehu, inkivääri, kalakastike ja hunaja.

5. Kuori avokadot, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha.
6. Hienonna korianteri ja lehtikaali tai rucola.
7. Lisää avokado, korianteri ja lehtikaali tai rucola kulhossa oleviin aineksiin.

8. Kun pasta on kypsää, valuta se.
9. Kaada pasta muiden ainesten joukkoon, kaada päälle hieman oliiviöljyä tai pastan keitinvettä ja sekoita.
10. Rouhi suolapähkinät ja ripottele ne juustoraasteen kanssa ruoan pinnalle.


Kuten ehkä huomasitte, tein joitakin muutoksia alkuperäiseen reseptiin. Kalakastikkeesta tulisi varmasti paljon enemmän makua kuin soijasta, mutta koska sitä ei ollut saatavilla, oli minun tyydyttävä soijaan. (Etsin edelleen kalakastiketta - kirottu lähi-K-kauppani on pettänyt minut viime aikoina turhan moneen otteeseen...)

Olen tehnyt pastaa nyt kahteen otteeseen, öh, viikon sisään... Kertonee siitä, paljonko pidin siitä! Ensimmäisellä kerralla himmailin chilin kanssa, enkä laittanut ihan kokonaista (mietoa) chiliä. Toisella kerralla chili oli hieman pienempi, joten laitoin sen kokonaan, mutta pastasta tuli hieman liian tulista omaan makuuni - olisi siis ehkä kannattanut laittaa ensin vähemmän ja sitten lisäillä maun mukaan. Kannattaa muutenkin maistella sörsseliä ennen pastan lisäämistä ja lisäillä oman maun mukaan chiliä, hunajaa jne.

Vielä viinivinkkinen pastan kanssa: meillä sattui olemaan avattu pullo eteläafrikkalaista Fairview Darling Sauvignon Blancia ja se sopi sekä minun että poikaystävän mielestä hurjan hyvin pastan kanssa! Puteli maksaa himpun yli 10 euroa Alkossa. Alunperin viini oli avattu simpukoita varten, koska Glorian Ruoka&Viini -lehti sitä suositteli äyriäisten kanssa, mutta meidän mielestä viini sopi paljon paremmin tämän mausteisen avokadopastan kylkeen.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...