Sivut

torstai 6. maaliskuuta 2014

Kevätpanta


Kevät lähestyy ja pipot saa pian heittää nurkkaan! Minulla korvat kuitenkin palelevat helposti, joten päätin varautua vielä hieman viileisiin ilmoihin neulomalla pikaisesti kevätpannan.


Tein ihan peruspannan, johon pientä elävyyttä tuo oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehty raitakuvio. Panta valmistui supernopeasti telkkaria katsoessa (mistä johtuen pannassa saattaa olla virhe tai pari, mutta haitanneeko tuo).

Ikivanha panta-postaukseni, johon en edes viitsi laittaa linkkiä, on kolmanneksi suosituin teksti blogihistoriani ajalta. Siksipä ajattelin kirjoittaa ohjeet, jos pannan tekeminen on vielä jollekulle epäselvää!


Panta
Malli: oma
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm

1. Luo 20 silmukkaa 3,5 mm:n (tai oman käsialan mukaan pienemmille/isommille) puikoille.

2. Ryhdy neulomaan seuraavan kaavion mukaisesti:

Kaavion tekemiseen meni noin puoli minuuttia. Jos silmiin sattuu, niin kopioi omalla kauniimmalla käsialalla ruutupaperille!
Ja vielä sanalliset ohjeet, jos kaavio ei avaudu:

- Ensimmäisellä kerroksella aloita kahdella oikealla ja kahdella nurjalla silmukalla. Jatka *2 o, 2 n* kerroksen loppuun.

- Toisella kerroksella aloita yhdellä oikealla silmukalla. Jatka tämän jälkeen *2 n, 2 o* rivin kerroksen loppuun.

- Kolmannella kerroksella aloita kahdella nurjalla silmukalla. Jatka *2 o, 2 n* kerroksen loppuun.

- Neljännellä kerroksella aloita yhdellä nurjalla silmukalla. Jatka *2 o, 2 n* kerroksen loppuun.

- Toista näitä neljää kerrosta.

3. Kun panta yltää pääsi ympäri, päättele työ. Ota huomioon, että panta venyy - ei siis kannata tehdä liian pitkää pantaa!

4. Ompele pannan päät yhteen. Ei tarvitse tehdä hienoa jälkeä, sillä yhdistymiskohta jää pienemmän palan sisälle. Kieputa vielä langalla pannan yhdistymiskohta kireäksi ja tee solmu tai päättele lanka työn sisään.

5. Neulo sitten pieni kappale, joka tulee kiristetyn kohdan ympärille. Luo 6 silmukkaa puikoille. Neulo sileää neuletta (oikealla puolella kaikki silmukat oikein, nurjalla kaikki silmukat nurin), kunnes pala yltää kiristetyn kohdan ympäri. Päättele pala ja ompele sen päädyt yhteen kiristetyn kohdan ympärille.


En tiedä, oliko ohje ihan turha, koska veikkaan että aloittelijat saattavat tarvita lisäohjeita (kuten miten luoda silmukat tai miten päätellä työ), kun taas pitempään neuloneet eivät mitään ohjetta tarvitsekaan. No, tulipahan tehtyä! Lisäohjeitahan löytyy googlaamalla.

Kyllä nämä yksinkertaiset ja nopeat työt ovat joskus kivoja, kun valmista tulee niin vikkelään!

2 kommenttia:

  1. Kiva on! Ja aloittelijathan voivat googlettaa silmukoiden luomisen erikseen :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...