Sivut

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Paprikapesto-chorizopasta


Jos ette vielä ole törmänneet tähän herkulliseen Eeva Kolun paprikapestopastareseptiin, niin täältä pesee! Kyseessä on helppo, mutta aivan supermaukas pastaresepti, jota itse jo vähän tuunasin.


Paprikapesto-chorizopasta
muunneltu Eeva Kolun reseptistä

2 punaista paprikaa
oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
n. 100g cashewpähkinöitä (tai manteleita/pinjansiemeniä jne.)
1-2 tl valkoviinietikkaa
kuivattua tai tuoretta chiliä
suolaa
mustapippuria

spagettia (tai muuta pastaa)
kirsikkatomaatteja
chorizoa
parmesaania
rucolaa

1. Leikkaa paprikat paloiksi ja laita paistonkestävään uunivuokaan. Lorauta päälle oliiviöljyä ja paahda 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes paprikat ovat pehmeitä ja reunoilta jo hieman mustuneita.

2. Laita pastavesi kiehumaan. Veden kiehumista odottaessasi laita monitoimikoneeseen paahdetut paprikapalat, valkosipuli, cashewpähkinät, etikka ja mausteet. Jauha tahnaksi. Homma toimii myös hyvällä sauvasekoittimella kuten Bamixilla. Maista seosta ja lisää tarpeen mukaan mausteita tai etikkaa, jotta maku on mieleisesi. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä seoksen notkistamiseksi.

3. Keitä pasta reilusti suolatussa vedessä. Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne oliiviöljyllä voideltuun uuninkestävään astiaan uunin jälkilämpöön (uuni voi olla jo pois päältä). Kuori ja pilko chorizo.

4. Pastan kypsyttyä valuta vesi pois ja sotke paprikapesto spagetin joukkoon. Sekoita mukaan myös uunissa lämmenneet tomaatit ja chorizo.

5. Tarjoile pasta raastetun parmesaanin ja rucolan kera.


Ah, tämä oli niin hyvää että muistin taas, että pastasta saa maukkaitakin ruokia! En ole viime aikoina syönyt kovin usein pastaa, mutta tämä palautti uskoni kyseiseen raaka-aineeseen. Kiitos jälleen Eevalle huippuhyvästä reseptistä!

Itse laitoin raaka-aineita vähän summanmutikassa ja sitten maistelin ja lisäilin mitä tarvitsi. Mielestäni etikkaa saa olla melko reilusti, jotta happo tasapainottaa uunissa kypsyneiden paprikoiden makeuden. Chorizo taas tuo sekä rakennetta (= järsittävää) ja mausteisuutta ruokaan. Chiliä suosittelen laittamaan ihan reilusti jos tulisesta tykkää, se nimittäin sopii todella hyvin tuohon makuyhdistelmään! Huom! Jos pestoa jää yli, sen voi laittaa jääkaappiin ja käyttää kätevästi arkena pikapastan tekemiseen ja bruschettojen päälle. :)

Kokeilkaa ihmeessä mitä pikimmin tätä reseptiä, ette pety! ;)

2 kommenttia:

  1. Me ollaan kyllä niin Eeva-faneja :). Tää pääsi heti mun to do -listalle, ja toi sun versiokin kuulostaa herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, todellakin! :D Tuo mun versio on vähän niinkuin luksusversio alkuperäisestä chorizoineen :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...