Sivut

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Key Lime Pie


Katkaisen radiohiljaisuuden kertomalla herkullisesta key lime piesta, jota vihdoin ja viimein pääsin eilen kokeilemaan. Key lime pie ja banoffee-piirakka ovat sellaisia klassikkoleivonnaisia, joita minun on pitänyt kokeilla jo pitkään. Mietimme ystäväni kanssa, että mitä herkkua haluaisimme kahden naisen illanistujaisiimme, ja päädyimme Wicked Sweet Kitchenin versioon key lime piesta. (Tai siis minähän sen piirakan sitten leivoin ja kiikutin mukanani ystävälle. :D Tein sen toki erittäin mielelläni!)


Key lime pie
ohje Wicked Sweet Kitchen
1 piirakka, vuoan halkaisija mielellään n. 23 cm

Pohja:
170g digestive keksejä (12 kpl)
80g voita

Täyte:
115g tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
4 kananmunan keltuaista
1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa (396g)
2 limen hienoksi raastettu kuori (n. 2 tl)
1 1/5 dl limemehua (n. 4 limen mehu)

3 dl kermavaahtoa
1 tl vaniljasokeria
1 lime koristeluun

1. Lämmitä uuni 175 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi (laita esim. keksit pussiin ja  murskaa kaulimella). Sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista keskellä uunia n. 10 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä hetken.
 
2. Tee sillä aikaa täyte. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori hienoksi, purista myös mehu. Erottele kananmunat. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi sähkövatkaimella, n. 1 min. Lisää keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi.
 
3. Lisää lopuksi kondensoitu maito, limeraaste sekä mehu. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista keskellä uunia n. 20 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
 
4. Laita piirakka kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Vatkaa kermavaahto ja sekoita vaniljasokerin kanssa. Levitä kerma piirakan päälle. Koristele limen siivuilla ja raastetulla kuorella.
 
 
Minun irtopohjavuokani oli liian iso (halkaisija 26 cm), joten piirakasta tuli todella ohut. Muuta vuokaa ei kuitenkaan ollut saatavilla, eikä piirakan ohuus vaikuttanut makuun, sillä piirakasta tuli hurjan hyvää ja raikasta! Tänään selvittelin netistä, että herkku on peräisin Floridasta, jossa kasvaa key-limettejä. Päällysteenä voi olla joko kermavaahtoa tai marenkia - taidanpa ensi kerralla kokeilla marenkiversiota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...