Sivut

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Simat tulille


Olettehan jo laittaneet simat tulemaan vappua varten? Minä keittelin oman annokseni tänään ja huomenna olisi luvassa pullotus. Tänä vuonna pullotuksenkin pitäisi sujua hieman helpommin kuin aiemmin sillä investoin tänään vajaat pari euroa suppiloon! Edellisvuosina olen joutunut keplottelemaan juoman pulloihin leivinpaperisuppiloiden ynnä muiden epätoimivien konstien avulla...

Olen jo useampana vuonna käyttänyt Hesarin reseptiä. Tällä kertaa lisäsin myös reilusti tuoretta inkivääriä - toivottavasti siitä ehtii irrota makua juomaan ennen pullotusta. En koskaan tee ämpäreittän simaa, koska juoma on kuitenkin aika sokeripitoista eli sitä ei pitäisi ihan älyttömästi lipitellä. Puolitin Hesarin ohjeen ja 2,5 litraa mahtuikin kätevästi parsakattilaan (jota ei ole koskaan käytetty parsan keittämiseen, sillä wokkipannussa parsat keittyvät paljon nopeammin ja helpommin!).


Vappuaattona aion myös paistaa munkkeja siskon kanssa. Sitähän voisi alkaa jo kutsua perinteeksi, sillä paistoimme viime vuonnakin munkit yhdessä vapunaattona. :)

Oletteko te tehneet simaa, entä aiotteko paistaa munkkeja? Jos on teillä on jakaa erikoisniksejä jompaan kumpaan vappuherkkuun, niin kommentit ovat tervetulleita!

Aurinkoa viikonloppuun!

2 kommenttia:

  1. Minäkin tein vasta tänään pienen satsin simaa :) ja ihan ensimmäistä kertaa elämässäni tein simaa.. saa nähdä minkä makusta litkua tulee..mut hyvä, kun mainitsit suppilon, eipä tullut mieleen etteihän meillä sellaista ole ja pullotuksessa olisi hyvä olla! Pitääpä käydä ostaan tai lainaan kaverilta ennen huomisen pullotusta..:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa että suppilotarinastani oli apua!! Koska mulla on jo pariin otteeseen käynyt niin että tajuan sen puuttumisen vasta siinä vaiheessa kun sima pitää jo pullottaa. Omatehty sima on hurjan hyvää, toivottavasti meidän molempien satsit onnistuu! :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...