Sivut

maanantai 14. huhtikuuta 2014

Terveyssipsit



Kokeilin vihdoin ja viimein tehdä lehtikaalista terveyssipsejä. Blogistaniassa lehtikaalisipsit ovat pyörineet jo useamman vuoden, mutta en ole ikinä saanut päähäni laittaa ostoslistalle varta vasten lehtikaalia, joten kokeilu on venähtänyt. Tänään kuitenkin jostain syystä ruokakaupassa silmiini sattui lehtikaalipussi ja muistin sipsiohjeen.

 
Tässä vielä ohje, jos et ole sitä kuullut:

Lehtikaalisipsit

lehtikaalia
öljyä
mausteita maun mukaan
sormisuolaa

1. Pese lehtikaali ja kuivaa huolellisesti.

2. Sekoita kulhon pohjalla muutama ruokalusikallinen öljyä ja mausteita (itse laitoin vain mustapippuria ja suolaa).

3. Riivi kulhoon sopivan kokoisia palasia kaalista. Pyörittele palaset öljyseoksessa huolellisesti.

4. Levitä palaset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 150 asteessa noin 20 minuuttia. Sipsit ovat valmiita, kun kaalista on tullut rapeaa ja reunoilta hieman ruskeaa (omani saattoivat mennä vähän yli).


Superhelppoa ja -terveellistä! Lehtikaalistahan saa rautaa ja C-vitamiinia ja vaikka mitä muitakin hyötyaineita (tosin en tiedä, miten paljon uunissa paistaminen ravintoarvoja huonontaa). Maku on kaalimaisen hapan ja suolainen (koska en laittanut pippurin lisäksi muita mausteita), suutuntuma superrapea. Keksin murustella sipsejä porkkanakeiton päälle tekstuuria tuomaan - mielestäni aika hyvä idea! Poikaystäväkin tykkäsi terveyssipseistäni ja sanoi, että tehdään niitä sitten huomennakin ylijäänyttä keittoa varten. :)

2 kommenttia:

  1. Olipa kiva idea murustella lehtikaalia kasvissosekeiton päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos anne, munkin mielestä idea oli aika hyvä :) Korvaavat krutongit yms. mainiosti!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...