Sivut

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Ravintolassa: Luomo

Kääk, tulipas taas pitkä bloggaustauko! Syytän vappua, viikonloppua landella ja viimeisten kurssitöiden viimeistelemistä. Nyt kuitenkin pitkästä aikaa ravintolassa-raportti Luomosta, jossa juhlimme poikaystävän synttäreitä ja siinä sivussa sivuainegraduni palauttamista!


Alkuun oikeaa shampanjaa. Kyllä maistui, varsinkin kun olin aiemmin päivällä palauttanut kakkosgradun!


Amuse-bouche: punakaalia nestemäisessä muodossa sekä marenkina. Marengin välissä juustotäyte. Tuomio: jännän näköinen, mutta ei hivellyt makunystyröitäni. Marenki tarttui ikävästi hampaisiin kiinni.


Lisää keittiön tervehdyksiä: mätiä vohvelin päällä. Tuomio: herkkua!


Olin ilmoittanut, etten syö punaista lihaa, joten villasian (kyllä, luit oikein, villasian) sijaan sain juustoa kolmanneksi makupalaksi ennen varsinaista ateriaa. Tuomio: Ei kovin erikoinen, mutta maistui ja shampanja vahvisti makua hyvin jännittävällä tavalla. Plussaa kiveltä tarjoilemisesta.


1. alkuruoka: 63 asteen munaa sekä villiyrttejä. Sivussa myös siiderihyytelöä. Tuomio: Maut eivät oikein istuneet suuhuni, kenties koska en ole kovin tottunut villiyrtteihin. Poikaystävä piti kylläkin kovasti annoksesta.


2. alkuruoka: savustettua nieriää (?), pinaattia, mätiä, ranskankermaa ja kurkkugeeliä. Kala tultiin savustamaan pöydän luokse, jotta tuoksu tulisi pöytään asti, mikä oli kiva ylläri. Tuomio: superhyvää!! Miten ihmeessä kurkkugeeliin oli saatu niin voimakas kurkun maku?


3. alkuruoka: vuohenmaitokomponentteja ja punajuurispelttirisottoa (jos oikein muistan). Lihaversioon kuului myös vuohenlihaa. Tuomio: olin hyvin pettynyt, että kasvisannoksesta oli vain jätetty liha pois ja risoton osuutta suurennettu - melko laiskaa toimintaa sanon minä. Ihan ok annos.


Palate cleanser: porkkanavaahtoa ja porkkanagranitea. Tuomio: toimi erittäin hyvin!


Pääruoka: siikaa, ohrarisottoa (kai?) sekä komponentteja, joiden koostumuksen olen täysin unohtanut. En muista mitä tuo vaahtokaan oli. Tuomio: hurjan hyvä annos! Siiassa ja ohrasörsselissä oli mukavasti makua.


Pre-dessert: lämmintä lakritsia ja kylmää maitoa. Lasista hulautettiin niin, että toinen puoli suusta oli kylmä ja toinen kuuma. Tuomio: jännittävän tuntuinen suussa ja makukin oli oikein hyvä.


Jälkiruoka: metsäretki, joka sisälsi mm. tattijäätelöä (!!), kinuskia, suklaata, suklaarouhetta ja tyrniä. Tuomio: jälkiruokaa oli hauska syödä, koska siinä oli niin paljon erilaisia komponentteja ja makuja. Tattijäätelö oli hyvin mielenkiintoinen. Tykkäsin!

Olimme siis maksaneet viidestä ruokalajista, mutta noiden lisämakupalojen kanssa keittiöstä virtasi aika monta erilaista pienempää ja isompaa annosta. Tableonlinen kautta varattuna saimme 5 ruokalajia kahdelle 100 eurolla, mikä oli mielestäni erittäin kohtuuhintaista ottaen huomioon, että Luomolla on Michelin-tähti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kävimme tähdellisessä paikassa syömässä, joten odotukset olivat kovat. Osa mauista oli itselleni vähän turhan outoja (kuten villiyrtit) ja moni annos meni mielestäni piipertämisen puolelle. Kokemus oli kuitenkin oikein kiva ja oli mukava antaa poikaystävälle synttärilahjaksi ravintolaelämys jonkin turhan tavaran sijaan. En ehkä ihan heti menisi uudestaan, sillä pidän kuitenkin enemmän ronskista bistromeiningistä kuin koeputki-vaahto-geeli -viritelmistä. Täytyy muuten mainita, että tarjoilija kertoi aina, mistä mikin raaka-aine oli hankittu. Muutenkin palvelu pelasi erittäin mallikkaasti. Kaikki Luomon raaka-aineet mausteita lukuunottamatta ovat kotimaisia, mistä erittäin suuri plussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...