Sivut

tiistai 24. kesäkuuta 2014

Ensimmäinen (lähes) onnistunut vesimarmorointi!

Olen viime aikoina innostunut kynsiblogeissa näkyneestä vesimarmorointitekniikasta. Erityisesti the Yellow Nails -blogissa on kertakaikkiaan upeita vesimarmorointeja, katsokaa vaikka! Lopulta uskalsin itsekin kokeilla - ja pieleen meni. Nyt takana on ehkä 20 kokeilukertaa ja vihdoin sain kiinni tekniikan ideasta. Tässä siis ensimmäinen (ainakin melkein) onnistunut vesimarmorointilakkaukseni:Kuviointi ei ehkä päätä huimaa (eikä kynsinauhojeni kunto), mutta olin hurjan tyytyväinen, kun ensimmäistä kertaa sain siirrettyä kuvion melko siististi kynnelle! Vasen käsi onnistui paremmin, oikeassa kädessä on vielä paljon "virheitä":


Etusormeen on kynsilakan "kerimisestä" huolimatta jäänyt jokin kökkö, keskisormen kuvio on lähinnä kaaria ja pikkusormen kuviointi on kärsinyt päällyslakan sekoitettua värejä keskenään. Silti olen tyytyväinen!

Koska olen käyttänyt tekniikan opetteluun jo nyt hurjasti aikaa (kiitos sairasloman...), ajattelin jakaa muutamia vinkkejä, jotka olen itse kokenut hyviksi:

1) Lue ohjeita vesimarmorointiin useasta eri paikasta. Itse tykkäsin seuraavista ohjeista:

The Beautiful World of Beauty Babe: Vesimarmorointi-tutorial
Step-by-step ohjeet suomeksi (joskin hieman suttuinen lopputulos...)

WikiHow: How to Create a Marble Nail Effect Using Water
Sama homma englanniksi laadukkailla giffeillä

YouTube-video: The right and the wrong way to do Water Marble Nails by ashley savage
Monta hyvää vinkkiä mm. siitä, mitkä lakat sopivat käytettäviksi

The Polished Medic: Water Marbling Hints and Tips
Paljon vinkkejä!

2) Kokeile kärsivällisesti eri lakkoja. Huomasin, että suurin osa omistamistani lakoista ei sovellu marmorointiin. Lopulta käytin kahta H&M:n lakkaa, jotka sopivat hommaan oikein hyvin. Tässä kuvalliset esimerkit siitä, miten lakan tulisi / ei tulisi käyttäytyä:

EI NÄIN! Jostain syystä lakat eivät lähde leviämään, vaan jäävät vesikipon keskelle paksuksi läntiksi. (Tässä käytössä samat H&M:n lakat, jokin vain meni pieleen. Tässä kohtaa huomasin, ettei kannata jatkaa, vaan ottaa lakat pois ja aloittaa alusta.)

VAAN NÄIN: Lakat levittäytyvät kauniisti, vähän kuin puun vuosirenkaat.

3) Kaksi lakkaa alkuun on mielestäni riittävä määrä. Vaikka jokin lakka näyttäisi aluksi soveltuvan vesimarmorointiin, ei se välttämättä levittäydykään kunnolla jonkin toisen lakan kanssa - aluksi kannattaa siis löytää 2 kivanväristä lakkaa, jotka sopivat hyvin yhteen ja levittäytyvät kuten kuuluukin.

4) Kun homma alkaa toimia, voit säästää aikaa ja kynsilakkaa dippaamalla kaksi sormea kerralla! Kas näin:


Tämän onnistumisesta olin jo todella ylpeä! :D Huom, tekemäni kuviot eivät näy kuvassa, vaan ovat sormien alla.

5) Vesimarmorointi on aikaavievää ja sotkuista, joten varaa paljon aikaa! Muista myös ottaa kaikki tarvittavat välineet lähelle ja suojata pöytä esim. sanomalehdellä.


6) Sormet kannattaa ehdottomasti teipata, jotta loppusiivoukseen ei mene niin paljon aikaa. Yllä olevassa kuvassa olen irroittanut teipit, mutten ole vielä siistinyt kynsiä.

7) Ohjeissa neuvotaan usein lakkaamaan kynnet ensin valkoisella pohjalakalla, jotta kuviointi erottuu paremmin. Se on toki totta, mutta itse totesin, ettei sitä alkuun kannata tehdä, sillä yrityksiä ja erehdyksiä tulee niin paljon, että on parempi kokeilla marmorointia ihan puhtaalle kynnelle. Näin säästyy aikaa, kun pilalle menneitä lakkauksia joutuu poistamaan ja aloittamaan homman alusta.

8) Monissa ohjeissa sanotaan myös, että kannattaisi käyttää uusia ja kalliita lakkoja. Minulla Essiet eivät toimineet kovin hyvin (ainakaan muiden lakkojen kanssa), vaan parhaiksi valikoituivat H&M:n lakat, joten lakan hinta ei välttämättä kerro sen soveltumisesta marmorointiin. Lisäksi käytin mielelläni H&M:n lakkoja, koska marmoroinnissa lakkaa kuluu todella paljon ja olen maksanut kyseisistä lakoista 2 euroa / putilo.


9) Harjoitus tekee mestarin! Älä lannistu heti ensimmäisellä kerralla, vaan kokeile eri lakkoja ja lue vielä kerran ohjeita netistä (niin minäkin tein).


Toivottavasti vinkeistä oli iloa jollekulle! En tosiaankaan ole vielä vesimarmoroinnin mestari (kuten kuvista näkyy), mutta joitakin asioita koin oppineeni yrityksen ja erehdyksen kautta. Marmorointi on siitä kiva tekniikka, että kaikista kynsistä tulee uniikkeja, ja lopputulosta on hauska jännittää. Toisaalta lakkaa ja aikaa kuluu todella paljon. En siis ehkä ihan joka viikko marmoroituja kynsiä jaksaisi tehdä.

Suosittelen kokeilemaan tekniikka, jos on esimerkiksi sairastunut flunssaan ja kotona on tylsää! ;)

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...