Sivut

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Iltapalaleivät kahdella tapaa


Tänään pääsi käymään niin ikävästi, että jouduin skippaamaan ystävien tapaamisen orastavan flunssan takia. En ole nähnyt kavereita pitkään aikaan, joten kotiin jääminen tietysti harmitti. Onneksi olin käynyt kaupassa ja sain tehtyä itselleni iltapalaleivät, jotka hieman lohduttivat. Keksin leipien reseptin noin kahdessa sekunnissa, mutta koska kokeiluni oli mielestäni onnistunut, ajattelin jakaa yksinkertaiset reseptit täällä blogissakin.


Perinteiset saaristolaisleivät

Saaristo-ruispaloja
majoneesia
salaattia
kylmäsavu-/graavilohta
(sitruunamehua)
(tilliä)

Voitele ruispalat majoneesilla. Heitä päälle salaattia ja lohta sopivassa suhteessa. Mausta halutessasi sitruunamehulla ja koristele tillillä.


Eksoottisemmat saaristolaisleivät

Saaristo-ruispaloja
oivariinia
salaattia
(yrtti)vuohenjuustoa (Petits Chèvres aux Herbes)
nektariinia
(hunajaa)

Voitele ruispalat oivariinilla. Laita sitten leivälle salaattia ja murustele vuohenjuustoa päälle. Pese nektariini ja pilko paloiksi vuohenjuuston päälle. Jos haluat ekstramakeutta, lorauta vielä hieman hunajaa leipien päälle.


Idean leipiin sain Saaristo-ruispaloista, joita löysin kaupasta. Yrttivuohenjuustoa oli jääkaapissa eilisen salaatin jäljiltä ja nektariinit olivat täydellisen kypsiä. Homma toimii varmasti myös tavallisilla ruispaloilla, mutta itse tykkään tosi paljon tuosta saaristolaisversiosta sen pienen makeuden vuoksi. Kertokaahan, jos päätätte kokeilla leipäohjeitani! :) Niin, ja pitäkää peukkuja, ettei tämä kurja oloni äidy kesäflunssaksi - uudessa työpaikassa kun ei viitsisi heti olla sairaslomalla...

Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Onpa herkulliset leivät, etenkin tuo eksoottinen versio täytyy laittaa muistiin ;) pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro ihmeessä, jos kokeilet eksoottista versiota :D Ja kiitos, olo onkin jo parempi!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...