Sivut

sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

#11 Onnistunut valokuva

#satasyytäollaonnellinen


#11 Onnistunut valokuva

On hurjan kiva tunne, kun valokuva onnistuu. Joskus se tapahtuu ihan vahingossa, joskus taas sitä edeltää monen monta epäonnistunutta kuvaa, jotka kuitenkin lopulta johtavat haluttuun lopputulokseen. Ylläoleva kuva on sekoitus kumpaakin, sillä tarvittiin hieman onnea, jotta sain napattua kuvan oikealla hetkellä. Kuvaa kuitenkin edelsi useampi vähemmän onnistunut kuva, joiden avulla sain vihdoin sellaisen kuvan, kuin halusinkin.

Olen täysin amatöörikuvaaja, en tiedä mitään mistään kuvausteorioista eivätkä välineetkään ole minulla kovin hyviä, mutta rakastan valokuvausta joka tapauksessa. Kuvaan paljon myös kännykkäkameralla tallentaakseni pieniä hetkiä ja muistoja. Innostuin kuvaamisesta lukiossa, kun eräs opettajani esitteli ottamiaan kuvia ja painotti, että hyvän kuvan voi saada kertakäyttökamerallakin. Samoihin aikoihin perheeni hankki ensimmäisen digikameran ja rupesin sillä ottamaan kuvia. Viihdyin erityisesti mökillä metsässä kuvaamassa sammalta ja mustikoita. Edelleenkin luontokuvaus on itselleni mieluisin laji, ihmisistä on vaikeampi saada onnistuneita kuvia.

Ylläolevaan valokuvaan sain juuri mieleiseni tunnelman eräältä kesäkuiselta kalastusillalta. Pidän kuvan liikkeestä, tunnelmasta ja valaistuksesta, vaikka joku asiaan paremmin perehtynyt löytäisikin varmasti paljon paranneltavaa. Tärkeintä kuvassa on kuitenkin muisto mukavasta illasta sekä se, että siinä on rakas poikaystäväni. Kuvaa en ole muokannut mitenkään, vain pienentänyt kokoa ja lisännyt vesileiman.

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...