Sivut

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Mansikkapavlova sitruunarahkatäytteellä


Ostimme poikaystävän kanssa 5 kilon laatikon mansikoita, mutta koska emme halunneet täyttää pientä pakastintamme pelkillä mansikoilla (vadelmia ja mustikoita täytyy myös säilöä talven varalle), "jouduimme" syömään aika paljon mansikoita tuoreeltaan. Tosin niinhän ne ovat parhaita! Mietin, mitä keksisin tuoreista mansikoista ja päädyin tekemään pavlovaa.


Mansikkapavlova sitruunarahkatäytteellä
4 annosta / ohje sovellettu Olivian pavlovaohjeesta

Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1,25 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
loraus sitruunanmehua 

Täyte:
1 prk = 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla)
1 prk sitruunarahkaa
½ limen mehu

Päälle:
mansikoita
(mintunlehtiä)
(mantelirouhetta)

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi.

2. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.

3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon sitruunanmehu.

4. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille joko yhdeksi isoksi ympyräksi tai neljäksi pienemmäksi ympyräksi. Tee lusikalla marenkitaikinan reunoihin huippuja. Voit myös pursottaa taikinan ympyrän muotoon.

5. Kypsennä uunin alatasolla 1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.

6. Valmista täyte: vatkaa vaniljavaahto ja sekoita sen joukkoon sitruunarahka sekä limenmehu.

7. Kokoa pavlova(t): levitä täytettä marengin päälle, pilko mansikat ja ripottele ne täytteen päälle. Koristele vielä halutessasi mintunlehdillä sekä mantelirouheella. Tarjoile heti.


Minä tein tuollaisia (aika isoja) annospavlovia eli jaoin valkuaisvaahdon neljään eri ympyrään leivinpaperille, mutta toki pavlovan voi valmistaa myös yhdeksi isoksi kakuksi. Mantelirouhe toi mielestäni kivaa suutuntumaa eivätkä parvekkeelta napatut mintunlehdetkään olleet pahitteeksi. Itse tykkään tällaisesta rahkaisesta versiosta enemmän kuin pelkästä kermavaahtotäytteestä, mutta jos rahkaa ei ole saatavilla niin toki täytteen voi korvata kermavaahdolla!


Jos kaipaat kevyttä, makeaa mutta silti raikasta kesäjälkkäriä, suosittelen kokeilemaan pavlovaa. Näin mansikkakauden ollessa vielä käynnissä kannattaa pavlovan päälle laittaa mansikoita, mutta toki muutkin marjat ja hedelmät kelpaavat tähän kesäiseen herkkuun.

2 kommenttia:

  1. Näyttääpä kauniilta ja tosi herkulliselta! Tuo olis aika kiva vierastarjottavakin, kun marengin ja täytteen voi tehdä jo etukäteen. Sitten vain kasaa kakun juuri ennen tarjoomista. :)

    Kuola suupielistä valuen, äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä huomio äiti! :) Ja herkkua tosiaankin oli!!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...