Sivut

lauantai 2. elokuuta 2014

Kantarellirisotto


Toin mökiltä tuliaisiksi itse poimittuja kantarelleja, mistä teimme eilen herkullista risottoa. Helpompaa palata arkeen ja töihin, kun on hyvää ruokaa tarjolla! :)


Kantarellirisotto
2 annosta / pohjana käytetty Maku-lehden ohjetta

8 dl puhdistettuja kantarelleja
voita
1 kevätsipuli
1 valkosipulinkynsi
1,5 dl risottoriisiä
1 tl kuivattua timjamia
1 dl valkoviiniä
5 dl kasvislientä
suolaa
pippuria
parmesaania

1. Paloittele kantarellit. Kuumenna pannulla reilu nokare voita ja paista sienet.

2. Hienonna kevätsipulin sipuliosa sekä valkosipuli. Kuullota niitä paistokasarissa voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua.

3. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.

4. Kaada kasvislientä riisin joukkoon vähitellen ja ahkerasti sekoittaen, kunnes riisi on kypsää. Tähän menee yhteensä noin 15-20 minuuttia.

5. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit ja pilkottu kevätsipulin varsi. Voit halutessasi raastaa parmesaania reilusti risoton joukkoon tai vasta annosten päälle (itse suosin jälkimmäistä tapaa).


Yleensä teemme kantarelleista aina kastiketta, mutta tällä kertaa sieniä oli niin paljon, että saimme käyttää niitä useampaan eri ateriaan. Risotto onnistui hyvin, joten voin suositella tätä helppoa reseptiä myös muille kantarellien ystäville!

ps. Sain maksaa kantarelleista kovan hinnan: kuvittelin suojautuvani hyttysiltä laittamalla leggingsit jalkaan metsään mennessä, mutta ne pirulaiset söivätkin leggareiden läpi ikään kuin mitään ei ihon päällä olisi ollutkaan. Nyt jalkani näyttävät siltä kuin niissä olisi rutto! Laskin yli 80 hyttysten puremaa, olimme metsässä ehkä tunnin... Harkitsin kauhukuvien laittamista tähän, mutta sitten kukaan ei ehkä haluaisi kokeilla reseptiä! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...