Sivut

sunnuntai 17. elokuuta 2014

Kuviovirkkauksen kokeilua


Uskomatonta, mutta totta: valmiiksi asti saatu käsityö. Olen todella lahjakas inspiroitumaan ja aloittamaan käsitöitä, mutta niiden loppuun saattaminen on minulle aina haaste. Saatan tehdä käsityön lähes valmiiksi asti, mutta sitten kun pitäisi päätellä ja viimeistellä työ, motivaatio loppuu. Tällä hetkellä minulla on palojen yhdistämistä vaille oleva superhelppo neule (=koostuu jopa kahdesta kappaleesta...), päättelyä ja yhteenompelemista vaille oleva tuubihuivi sekä noin neljä kerrosta vajaa oleva pipo. Hävettää! No, varmaan motivaatio kasvaa kun säät viilenevät ja sitten onkin nopeasti uusia asusteita syksyyn!


Johdannon tarkoituksena oli valaista sitä, miksi olen niin tyytyväinen tällaisen pikkuriikkisenkin käsityön valmistumisesta. Olen taas kerran sairaslomalla (ehkä noin miljoonannen kerran tänä kesänä... :( ) kotona ja lueskelin blogeja ajankuluksi. Törmäsin supersöpöihin kuviovirkattuihin pussukoihin Sweet things -blogissa ja sain yhtäkkisen inspiraation kokeilla itsekin kuviovirkkausta. Niinpä kaivoin Miami-lankoja lankavarastosta ja löysin kuin löysin yhden lyhyen vetoketjunkin. Virkkuri-kirja auttoi alkuun ja loppu olikin helppoa kuin heinänteko - varsinkin kun pussukkaan ei tarvinnut vuorta ja vetoketjunkin sai hyvin käsin ommeltua. (Ai miten niin ompelukonekammo...)


Ei tuo nyt mikään täydellinen ole, ja vetoketjun värikin voisi olla hieman eri ( :D ), mutta ihan söpön pussukan sain telkkaria katsellessa aikaan! Tämä oli kuitenkin vasta harjoituskappale. Lankoina tosiaan Novitan Miamia persikan ja mintun väreissä. Käytin kolmosen koukkua, jotta tulos olisi mahdollisimman napakka.

Kuviovirkkaukset plussat ja miinukset:
+ yksinkertaista, mutta tyylikästä
+ hauska tehdä
+ lopputulos on tukeva, joten soveltuu pussukoihin, laukkuihin yms.
+ variaatiomahdollisuudet
- eka kerros on ärsyttävä tehdä (tosin niin myös muissa virkkaustöissä)
- mukana kuljetettavaa lankaa täytyy muistaa kiristää hyvin säännöllisesti, jos haluaa nurjasta puolestakin siistin
- langat menevät sotkuun väriä vaihdettaessa! (vinkkejä?)

Virkkuri-kirjasta löytyykin paljon inspiraatiota kuviovirkkaukseen! Seuraavaksi aion jatkaa "helpot ja nopeat"-linjalla ja virkata itselleni kännykkäpussin.

6 kommenttia:

 1. Mä oon huomannut, että kun kuljettaa kahta lankaa mukana työssä, niin se pitää aina ottaa samalta puolelta - toisen langan yli tai ali. Niin silloin se ei pääse kiertymään sataa kertaa ja tule hirveitä solmuja :D Olipa hyvä selitys kerrassaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa! Täytyypä kokeilla! Kiitos vinkistä Laurs :)

   Poista
 2. Kirjoneuleessa pidän yhtä lankaa etusormen yli ja toista keskisormen yli; siinäkin lankoihin tulee oikea järjestys. Pysyisiköhän soveltamaan virkkaamiseen...?

  Kiva pieni pussukka. Pussukoita tarvitsee aina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa kuviovirkkauksessa lankoja ei voi pitää samassa kohtaa, koska sisällä kulkeva lanka vaihtuu, mutta ainakin tuolla Laursin antamalla vinkillä langat pysyvät järjestyksessä! :)

   Ja kiitos! En vielä keksinyt käyttöä tälle, mutta eiköhän jotain tarvetta ilmaannu :)

   Poista
 3. Onpa nätti! Mut on pantu langanostokieltoon (omasta mielestäni ongelma ei kyllä ole vielä niin paha!) mutta kunhan selätän nykyisen lankavuoren, niin hankin jostain puuvillaa ja kirjovirkkailen jotain hauskaa.
  Täälläkin muuten yksi, jolla jää asiat kesken! Pahin taitaa olla kaksi vuotta sitten valmistunut virkattu neuletakki äidille, joka vaatisi yhden napin ompelun niskaan, että sitä pystyisi käyttämään...
  ps unicord-Veera kirjoittelee nykyään toisen blogin puolella (: Löytyy mun profiilista (jonka kuva vaatisi kyllä pikaista päivitystä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä puuvillalankaa täytyy aina olla jemmassa ;) Ja minäkin olen langanostokiellossa!!

   Mahtavaa kuulla, etten ole ainoa kesken jättäjä! Tuo yhden napin puuttuminen on jo aika hyvä suoritus ;)

   Ja kiva että ilmoitit uudesta blogista, käyn lisäämässä sen lukulistalle saman tien! :)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...