Sivut

maanantai 22. syyskuuta 2014

Ravintolassa: Patrona


Olimme poikaystäväni kanssa reilu viikko sitten spontaanilla illallisella meksikolaisravintola Patronassa. Emme olleet käyneet siellä aiemmin, vaikka sitä on hehkutettu jo vuosikausia blogeissa ja ravintolakritiikeissä. Vaikka oli perjantai-ilta, emmekä olleet tehneet varausta, saimme paikan baaritiskiltä, jossa oli hauska seurata drinkkien tekemistä. Paikka oli aivan täyteen ammuttu ja meno sen mukainen, mutta ruuat saapuivat nopeasti ja palvelu pelasi erinomaisesti - propsit Patronan meksikolaistarjoilijoille sekä kokeille!

Kameraa minulla ei tietenkään ollut mukana, joten kuvat on otettu uudella kännykälläni. Miksiköhän Samsungin kuvat ovat noin kummallisen pitkulaisia vanhan Lumiani kuviin verrattuna...?


Aluksi otimme tietenkin drinkit. Minulla oli jokin passionhedelmämehusta ja tequilasta tehty juoma, joka sammutti janon. Poikaystävä taas otti juoman, josta tarjoilija varoitti, että se on sitten pelkkää viinaa - mutta maussa sitä ei huomannut, vaan maku oli makea ja herkullinen! Maussa oli myös jotain joulumaista...

Taquitos de carnitas / Enfrijoladas

Enchiladas suizas / Enfrijoladas

Yhteiseksi alkupalaksi otimme taquitos de carnitas eli possua sisältäneet pikku tacot, joiden mukana tuli kulhollinen tuoreesta ananaksesta tehtyä salsaa. Maistui erittäin hyvin pääruokia odotellessa!

Pääruuaksi minä valitsin enfrijoladas eli kanatäytteiset tortillat, joiden päällä oli supermaukas papusoossi. Poikaystävä otti enchiladas suizas eli possutäytteiset tortillat tulisella tomaattikastikkeella. Molemmat ruuat olivat hurjan hyviä, olin tosi tyytyväinen annokseeni - miten ihmeessä noin simppelistä ruuasta olikin saatu niin maukas?

Patrona on selvästi kalliimpi kuin esimerkiksi Eerikinkadulla sijaitseva Pueblo, jossa olen käynyt moneen otteeseen (pääruuat Patronassa maksoivat 22-24e kun taas Pueblossa mahan saa täyteen jo 12-16 eurolla). Myös drinkit ovat aika hintavia (12-14e). Sanoisin, että hinta-laatu -suhde on parempi Pueblossa, vaikka Patrona on myös todella hyvä ravintola. Kuten jo postauksen alussa sanoin, Patronan palvelu oli aivan erinomaista kiireestä huolimatta! Myös sisustus on mainio ja sitä kelpaa tutkiskella drinkkejä siemaillessa.

Onko teillä lukijoilla suosikkimeksikolaista Helsingissä? Oletteko jo käyneet testaamassa pikaruokameksikolaisen Cholon?

2 kommenttia:

  1. Patrona ja Cholo ovat suosikkini Helsingissä :) Eatoskin oli ok, mutta Patronaa on vaikea päihittää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...