Sivut

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kurpitsakeitto


Poikaystäväni halusi tehdä eilen kurpitsakeittoa ja onneksi ryhdyimme puuhaan - ruoka sopi mitä parhaiten kauniin syyspäivän iltaan. Resepti löytyi poikastävälle joskus lahjaksi antamastani Hans Välimäen kirjasta, mutta muokkasimme sitä hieman juhlavammaksi.

Kurpitsakeitto
4:lle alkuruuaksi tai 2:lle pääruuaksi
(Hans Välimäki: Ruokaa Ranskasta Hansin tapaan)

600 g (myski)kurpitsaa
1 valkosipulinkynsi
50 g voita
1 rkl ruokosokeria
½ tl raastettua muskottipähkinää
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
7 ½ dl maitoa
(jos haluat juhlavamman version, korvaa osa maidosta kermalla ja valkoviinillä!)

valinnainen: pekonia/sieniä/krutonkeja

1. Pilko kurpitsanliha noin kahden sentin kuutioiksi.
2. Hienonna valkosipulinkynsi.
3. Sulata voi kattilassa ja ruskista kurpitsanapalat kevyesti.
4. Sekoita joukkoon ruokosokeri ja anna sen sulaa.
5. Lisää valkosipuli, sen jälkeen mauste ja lopuksi maito (+kerma ja viini) hyvin sekoittaen.
6. Anna kiehua hiljaa kannen alla 20 minuuttia.
7. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi; tarkista maku.
8. Koristele annokset halutessasi paahdetuilla pekoninpalasilla, paistetuilla sienillä tai leipäkrutongeilla.


Tätä keittoa aion tehdä ehdottomasti uudemman kerran, sen verran herkullista se oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...