Sivut

maanantai 13. lokakuuta 2014

Mummon markkoja

Hups heijaa, joko siitä on taas pari viikkoa kun viimeksi postasin...? Niin se aika rientää. Vaikka blogini on viime kuukausina ollut kovin hiljainen, en vielä aio kuopata sitä kokonaan. Aika ja voimat ovat olleet vähän kortilla syksyn tuomien uusien tuulien myötä, mutta eiköhän tämä taas tästä, kunhan totun uuteen rytmiin. Ja joka tapauksessa olen aina pitänyt tätä blogia omista lähtökohdistani, joten en aio jatkossakaan ottaa paineita postaustahdista. Kiva kuitenkin, jos jaksatte roikkua mukana!

Sitten postauksen varsinaiseen aiheeseen. Tekaisin jokin aika sitten itselleni uudet korvikset kierrätysmateriaalista, nimittäin 10 pennin kolikoista. Tässä lopputulos:
Olivat muuten erittäin pirulliset kuvattavat, mikä näkynee lopputuloksessa. Korvissa ne näyttävät kuitenkin kivoilta!

Korut oli helppo tehdä pikaliimalla. Madam B.C. on joskus vinkannut, että kannattaa liimata pieni kangaspala korvistaustan ja sileäpintaisen korviksen väliin, jotta lopputulos olisi kestävämpi, joten tein niin:


Kankaanpalat myös vähän suojelevat korvien herkkää ihoa. Puhdistin kolikot tietenkin huolellisesti desinfiointiaineella, ennen kuin rupesin korvispuuhiin!

Mikään uusi ideahan tämä ei ole, varmaan moni muukin käsityöbloggari on näitä tehnyt, mutta aika moni on ihmetellyt korviksiani. Hauskinta tässä on se, että sain kolikot viime kesänä eräältä englantilaismummelilta, joka kuvitteli voivansa käyttää markkoja Helsingissä. Kun sanoin, ettei hän tee kolikoilla mitään, iski hän ne käteeni ja sanoi että "you can keep them". En ollut nähnyt markkoja aikoihin ja eläinten kuvilla varustetut lapsuudesta tutut kolikot olivat niin hellyyttäviä, että pidin ne. 10 pennin kolikoista tiesin heti, mitä tekisin, mutta mitäköhän noista muista keksisin? Jääkaappimagneetteja?


Todellisia mummon markkoja siis. :D

6 kommenttia:

 1. Vau, onpa hienot! en muistanutkaan että nuo pienet kolikot olivat noin kauniita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti anne! Joo mäkin olin ihan että "voooi miten söpöjä kolikoita" kun nuo mummelilta sain :D

   Poista
 2. Kiva, että vinkki oli jäänyt mieleen! :) samallalailla oon kans joskus vuosia sitten tehny samoista penneistä korvikset, ne on vieläkin käytössä! :) Itse suosin nykyisin vain tekonahkapalaa metallien välissä, se toimii parhaiten :) Mitä jos tekisit isosta kolikosta sormuksen? tai liimaa kaksi vastakkain ja laita väliin lenkki nahasta tai muusta materiaalista niin voit ripustaa kolikot riipukseksi kaulaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, että tekonahka on paras - täytyy siis laittaa säästöön rikki menneet laukut yms. :) Ja tuo sormusidea on muuten aika hyvä, mulla on sopivia sormuspohjiakin! Kiitos siis kommentistasi, Madam B.C.!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...