Sivut

lauantai 6. joulukuuta 2014

26

Kuten tulikin jo mainittua, täytin 26 vuotta ja pidin sen kunniaksi juhlat ystävilleni viime lauantaina. Kuvia ei tullut napsittua kovin montaa, koska olin kiireinen emännöin vuoksi, mutta tässä kuitenkin muutama räpsy kemuista. (Kuvat ovat ehkä lähinnä itseäni varten, on nimittäin hauska blogin kautta seurata, minkälaisia juhlia sitä onkaan vuosien varrella tullut pidettyä.)


Tärkeintä juhlissahan on ruoka. Muistin jotakin (toteuttamatta jäänyttä) projektia varten hankitun liitutaulutarrarullan ja tein siitä Menu-taulun vieraita varten. Tarjolla oli:

- siskon tekemää poro-cheddarpiirakkaa
- punajuuri-fetasalaattia
- lohimousselimppuja
- mutakakkua
- mustaviinimarja-jogurttikakkua
- suklaa-juustokakkucookieita
+ moscow mule -boolia


Ostin Maalahden limppua ja tein Hesarin hyväksi havaitulla reseptillä lohimoussea. Limput puoliksi, mousse päälle ja vielä pienet tillikoristeet - aika hyvää sormiruokaa. Piirakka leikattiin myös pieniksi paloiksi. (Pitääkin muistaa pyytää resepti siskolta.)


Pähkäilin pitkään, mitä kakkua tekisin. Sitten tulin siihen tulokseen, että koska synttärit ovat omani, teen sellaista kakkua, mistä itse pidän erityisesti. Päädyin siis moneen kertaan tekemääni mustaviinimarja-jogurttikakkuun. Vihje! Tuolla linkkaamallani ohjeella täytettä tulee ihan älytön määrä, joten sitä riittää isompaankin kakkuun. Tein siis loppujen lopuksi 5-kerroksisen, 7 munan kakkupohjan - ja normaali määrä täytettä riitti hyvin.

Mutakakun reseptin löydät esimerkiksi tästä postauksestani, suklaa-juustokakkucookiet taas edellisessä postauksessa. Vihje! Saat mutakakusta gluteenittoman, kun korvaat vehnäjauhot 1,5 desillä perunajauhoja ja 0,5 desillä kaakaojauhetta. Testattu on ja hyvin toimi!

Moscow mule -booliin tuli yksinkertaisesti vodkaa (osa tavallista ja osa sitruunanmakuista absolutia), ginger alea ja limen mehua.


Seuraavana aamuna aurinko paistoi monen harmaan viikon jälkeen. Mielestäni tämä oli vähintäänkin ironista - ensin on harmaata viikkokaupalla ja sitten sinä yhtenä päivänä, kun minulla on hieman heikko olo ja pää kipeä juhlien jäljiltä, aurinko päättää paistaa särkeviin silmiini! Mutta vieraiden tuomat kukat näyttivät ihanilta, varsinkin kun meillä oli käynyt joku siivoustonttu korjaamassa edellisillan sotkut ja tiskaamassa tiskit. ;)


Sain aivan uskomattoman määrän ihania kukkia (5 kimppua, amarylliksen, jättiorkidean ja oranssin liljan), joten asuntomme muuttui kukkamereksi tai talvipuutarhaksi. Kukkaset ovatkin ilahduttaneet minua koko viikon ajan.

Juhlia on ihana järjestää, mutta on se myös aika stressaavaa - varsinkin jos järjestäminen osuu hektisten työviikkojen keskelle. Ilman siskon ja poikaystävän apua en varmaan olisi edes saanut juhlia järjestettyä, eli suurkiitokset (jälleen) heille!

2 kommenttia:

  1. Somat kestit! Niinhän sen pitääkin olla, että jos kerran kutsuja järjestää, niin pitää tarjoilujen olla juuri sellaisia, mistä itse tykkää. (: Laitan tästä kyllä reseptejä korvan taakse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, Veera, jos reseptivinkeistä on sinulle hyötyä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...