Sivut

maanantai 22. joulukuuta 2014

Viime hetken resepti: piparminttusuklaa


Jos joltakulta vielä puuttuu jokin jouluaaton herkku tai pieni vieminen, niin tässä superhyvä piparminttusuklaan resepti!


Piparminttusuklaa
(alkuperäinen resepti Kinuskikissan kirjasta)

150 g polka-karkkitankoja
200 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
3 dl sokeria
100 g voita

1. Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (noin 20 x 20 cm) leivinpaperilla.

2. Murskaa piparminttukarkit rouheeksi morttelilla, veitsellä tai tehosekottimella. (Oma blenderini jumittui, joten käytin suosiolla morttelia.)

3. Rouhi tumma suklaa.

4. Mittaa teräskattilaan kuohukerma, sokeri ja voi. Keitä sekoitellen 10 minuuttia.

5. Ota kattila pois liedeltä ja rupea vatkaamaan seosta sähkövatkaimella pienellä teholla. Lisää rouhittu suklaa pienissä erissä samalla koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.

6. Sekoita joukkoon myös piparmintturouhe.

7. Kaada seos vuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

8. Leikkaa annospaloiksi, säilytä kylmässä.


Ehdottomasti ärsyttävin vaihe suklaan tekemisessä on tuo karkkikeppien murskaaminen. Tehosekoittimeni meni jumiin luultavasti sen takia, että karkkimuru takertui pohjaan kiinni. Morttelilla sain karkit pilkottua, mutta se vaati hieman hermoja. Loppu onkin hyvin helppoa!


Mausta tulee mieleen vanha kunnon Fazerin mintturouhesuklaa, jota ei enää ole myynnissä. Suklaa on ihan älyttömän tuhtia (minkä varmaan arvasitkin, jos luit ainekset ja paljonko niitä laitetaan...), joten muutama pala riittää hyvin kahvin kanssa. Tein piparminttusuklaata pari erää, ostin pieniä peltilaatikoita ja annoin lahjaksi ystäville. Aion myös viedä molempiin joulunviettopaikkoihin boksit.

Tämän reseptin myötä toivottelen kaikille teille oikein hyvää, makoisaa ja rentouttavaa joulunaikaa! Blogi palailee joululomalta sitten kun palailee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...