Sivut

lauantai 24. tammikuuta 2015

Helppo pinaattilasagne

Vietin tänään laatuaikaa oman itseni kanssa, kun poikaystäväni oli vanhempiensa luona käymässä. Niinpä tein lenkin merenrannassa ja sen jälkeen itselleni ruokaa, jota oli jo pidempään tehnyt mieli. Tätä seurasi vielä ystävänpäiväkorttien askarteluhetki kahvikupposen kanssa (hah, kerrankin olen ajoissa korttien kanssa!). Kerrassaan mainio lauantaipäivä, etten sanoisi!

Minun oli tosiaan jo pidempään tehnyt mieli lasagnea, mutten ollut saanut aikaiseksi tehdä sitä. Nyt sitten kokeilin uutta reseptiä, jonka totesin toimivaksi. Resepti löytyi Valiolta, mutta kuten yleensä, muokkasin sitä hieman.

(Pahoittelut kuvista - lasagne ei ole mikään maailman kuvauksellisin ruoka...)


Helppo pinaattilasagne
noin 4 annosta / alkuperäinen ohje Valio

2 sipulia
1-2 valkosipulin kynttä
2 pussia pakastepinaattia
öljyä paistamiseen
1 tlk yrttimaustettua tomaattimurskaa (esim. basilikalla maustettua Muttia)
1 prk maustettua ruokakermaa oman maun mukaan (esim. Valio Crea 3 sipulia tai 3 juustoa)
1 kasvisliemikuutio
1 dl soijarouhetta
mustapippuria myllystä
150-200 g juustoraastetta
(pinaatti)lasagnelevyjä

1. Kuori ja pilko sipulit hienoksi. (Jos haluat oikaista, voit ostaa pakastesipulia, joka on valmiiksi pilkottu.)

2. Kuullota sipulia öljytyllä pannulla noin 5 minuuttia. Lisää sen jälkeen pinaatti mukaan.

3. Siirrä hautunut kasvisseos kattilaan ja kaada mukaan tomaattimurska, ruokakerma, kasvisliemikuutio ja soijarouhe. Anna seoksen kiehahtaa. Sekoittele voimakkaasti, että liemikuutio sekoittuu mukaan. Mausta seos mustapippurilla.

4. Kaada voidellun uunivuoan pohjalle noin 1/4 kasviskastikkeesta. Lado päälle lasagnelevyjä ja niiden päälle juustoraastetta. Tämän päälle jälleen kastiketta ja niin edelleen. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kasviskastike. Huom! Säästä osa juustosta pinnalle ripoteltavaksi.

5. Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Tämän jälkeen lisää juustoraaste lasagnen päälle ja paista vielä 225-asteisessa uunissa 10 minuuttia.


Lisäsin Valion reseptiin soijarouheen ja liemikuution. Soijarouhe imee hyvin itseensä kosteutta ja tuo proteiinia ruokaan. Kaupassa ei harmikseni ollut 3 juuston ruokakermaa, joten otin vastaavaa 3 sipulilla maustettuna ja sekin toimi hyvin. Noita maustettuja ruokakermoja on nykyään vaikka mitä, joten voi valita suosikkinsa ja käyttää sitä.

Jos haluaa välttää tiskiä, voi sipulit ja pinaatit kuullottaa saman tien kattilassa, jossa kasviskastikkeen valmistaa, mutta mielestäni kuullottaminen yleisesti on helpompaa paistinpannulla kuin kattilassa ja varsinkin jäisten pinaattipalleroiden kanssa pannu toimii paremmin.


Mitäs muuta? Omien lempimausteiden käyttäminen on tietenkin sallittua! Tuo liemikuutio nyt vain on helppo tapa maustaa kasvisruoka. Itse käytän Reformin luomukuutioita, joiden ainesosaluettelossa ei ole mitään epäilyttävää.

Hyvin maistui lasagne, varsinkin kun sitä edelsi kävelylenkki viimassa merenrannassa! Tämä lasagne on myös aika helppo ja nopea tehdä, joten se sopisi hyvin myös arkiruuaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...