Sivut

lauantai 17. tammikuuta 2015

Sallittu suklaamousse

Hei ja hyvää tammikuuta! Vuosi on ylläripylläri alkanut omalta osaltani erittäin kiireisesti, joten en ole ehtinyt blogien ääressä aikaa viettämään. Yhtenä iltana kokeilin kuitenkin Yummy Bakerin synnitöntä avokadomoussea ja sain jopa kuvattua aikaansaannokseni tänne blogiinkin. Tässä siis hieman terveellisemmän suklaamoussen ohje!


Avokado-suklaamousse
2 annosta
alkuperäinen resepti Yummy Baker / HS 

1 iso avokado (tai 2 pientä)
1 banaani
2,5 rkl kaakaojauhetta
0,3 tl suolaa
0,5 tl vanilja-aromia
0,5 tl pikakahvijauhetta
lisäksi makeutusta hunajasta, steviasta tai sokerista

1. Kuori avokado ja poista sisältä kivi.

2. Kuutioi avokado sekä banaani ja soseuta muiden ainesten kanssa blenderissä tai sauvasekoittimen avulla.

3. Tarkista maku ja lisää halutessasi makeutta hunajasta, steviasta tai sokerista. Anna viilentyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


Ei tuo nyt ehkä ihan ole oikean suklaamoussen vertaista, mutta aika jännä reseptikokeilu kuitenkin! Itselleni tuli mieleen Jacky makupala -vanukkaat lapsuudesta. :D Poikaystävälle taas ei tuo koko kipollinen maistunut ja mousse onkin aika tuhtia tavaraa. Avokado tekee koostumuksesta todella pehmeän, se on kyllä sitten mainio kasvis (hedelmä?). Käytin tosiaan mousseen kaksi pientä avokadoa ja makeutusta laitoin kyllä aika reilusti lisäämällä hieman hunajaa, muutaman pisaran nestemäistä steviaa ja hiukan tavallista sokeria.

Hmm, tuli muuten mieleen, etten ole tainnut jakaa ylivertaista ranskalaisen suklaamoussen reseptiäni täällä blogissa - täytyy siis tehdä sitä joku päivä kameran kanssa! Onneksi päivät pitenevät koko ajan ja jossain vaiheessa on mahdollista saada kunnollisiakin kuvia - alkaa tämä pimeys pikku hiljaa riittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...