Sivut

perjantai 10. huhtikuuta 2015

TGIF: Verigreippimargarita ja samettinen guacamole

Hei ja hyvää perjantaita! Mikä olisi parempi tapa aloittaa viikonloppu kuin herkullinen drinkki ja pieni suolainen naposteltava illalliskokkailun ohessa? Perjantain kunniaksi tässä kaksi reseptiä, jotka takaavat hyvän viikonlopun aloituksen.



Verigreippimargarita
2 annosta

4 cl tequilaa
4 cl cointreau'ta tai triple seciä
1 verigreippi (= 1,5 dl verigreipin mehua)
1 lime
agavesiirappia
n. 1 dl appelsiini-, veriappelsiini- tai vastaavaa tuoremehua
jääpaloja
(cayennepippuria)

1. Purista verigreipistä ja limestä mehu.
2. Sekoita tequila ja cointreau/triple sec puristetun mehun sekaan. (Jos haluat mukaan cayennepippuria, lisää sitä hippunen joukkoon.)
3. Purista kahden lasin pohjalle hieman agavesiirappia ja kaada päälle puristettu mehu.
4. Lisää laseihin jääpaloja ja täytä ne appelsiini- tai vastaavalla tuoremehulla.


Verigreippimargaritaa maistoin tässä jokunen viikonloppu takaperin kaverin tupareissa ja ihastuin siihen aivan täysillä! Ihanan kirpeää ja raikasta, ei lainkaan liian makea drinkki. Maistamassani versiossa oli cayennepippuria ja se sopi juomaan hyvin, itse unohdin lisätä sitä omaan versiooni. Laseja täyttäessä on parasta käyttää appelsiini/veriappelsiini/greippi-mehua, mutta myös tavallinen God Morgon toimii. Sivukommentti: appelsiinimehufanaatikkona olen kokeillut hyvin monia eri appelsiinimehuja ja tullut siihen lopputulokseen, että God Morgonin Brazil-versio on ehdottomasti paras: sopivasti hedelmälihaa eikä liian makea.


Guacamole

2 avokadoa
1 tomaatti tai kourallinen kirsikkatomaatteja
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
½ tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria myllystä
½ prk crème fraîchea
(chiliä)
(korianteria)

1. Kuori avokadot ja sipulit.
2. Sörssää avokadot, tomaatti, salottisipuli ja valkosipulin kynsi Bamixilla tai vastaavalla. (Jos haluat guacamolesta tulista, lisää tässä kohtaa myös chili joukkoon.)
3. Mausta suolalla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
4. Sekoita joukkoon myös crème fraîche. Halutessasi voit maustaa guacamolea vielä tuoreella korianterilla.


Olen joskus aikaisemminkin tehnyt guacamolea, mutta se epäonnistui pahemman kerran. Tällä kertaa avokadojumalat olivat suopeita ja avokadot sopivan kypsiä dipin tekemiseen. Jääkaapista löytyi myös puolikas crème fraîche -purkki, joka osoittautui samettisen guacamolen salaiseksi ainesosaksi, sillä lopputulos oli aivan taivaallinen. Täytyy seuraavalla kerralla kokeilla chilin ja korianterin kanssa!

Ei muuta kuin huippua viikonloppua!

4 kommenttia:

  1. Jess!! Pitikin kysyä tuota guacamole-reseptiä (kun en enää muistanut...) ja tännehän se olikin sopivasti putkahtanut:):):)

    <3 mamuli

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on ainakin yksi uskollinen lukija joka kaipaa reseptejäni :'D <3

      Poista
    2. Minä myös, minä myös!

      sisko

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...