Sivut

tiistai 19. toukokuuta 2015

Melkein kesä: parsa-perunasalaatti


Olin ostanut jääkaappiin halpaa ja hyvälaatuista parsaa, mutta ravintolapäivän ynnä muiden syiden takia parsa oli jäänyt kokkaamatta. Lopulta keksimme poikaystäväni kanssa tehdä iltapalaksi parsa-perunasalaattia, jota söimme kylmäsavulohen kera. Improvisoitu salaatti osoittautui sen verran herkulliseksi, että ajattelin laittaa reseptin ylös tänne blogiin.


Parsa-perunasalaatti

(mieluiten uusia) perunoita
parsaa
rucolaa
salottisipulia (tai mieluummin kevätsipulia!)
tuoreita yrttejä, esim. basilikaa ja/tai tilliä

kastike:
dijon-sinappia
punaviinietikkaa
öljyä
suolaa
valkopippuria
hunajaa

1. Pese ja keitä perunat ja parsa. (Parsan keitto-ohjeet kannattaa googlata netistä, jos ei niitä ei ole aiemmin kokkaillut! Ei saa ylikeittää!)

2. Valmista kastike: sekoita kaikki ainekset yhteen ja maistele. En ottanut mittoja ylös, mutta voit aloittaa suunnilleen seuraavilla määrillä: 1-2 tl sinappia, 1-2 tl etikkaa, 1/4-1/2 dl öljyä, ripaus suolaa ja pippuria, 1 tl hunajaa. Maistele ja lisäile oman maun mukaan!

3. Pilko keitetyt perunat ja parsat sopiviksi paloiksi ja sekoita kastikkeen kanssa salaattikulhossa. Pilko joukkoon sipuli ja yrtit, sekoittele mukaan lopuksi pesty ja kuivattu rucola.

4. Nauti esimerkiksi kylmäsavulohen kanssa. Salaatti maistuu sekä lämpimänä että viilentyneenä!


Salaatti maistui erityisen hyvältä roséviinin kera nautittuna. Tätä salaattia aion tehdä toistekin!

Roséviini ja parsa - mikä muu kertoisi paremmin että kesä on lähellä?!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...