Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2015

Superhelppo vanilja-raparperipiirakka


Juhlimme tällä viikolla pikkuveljen synttäreitä minun luonani ja sitä varten halusin leipoa jotain. Äiti mainitsi saaneensa raparpereja, joten halusin ehdottomasti tehdä kesän ensimmäisen raparperipiirakan. En kuitenkaan halunnut turvautua vanhoihin resepteihin, vaan kokeilla jotain uutta. Löysin Kinuskikissalta herkullisen kuuloisen reseptin, jota sitten kokeilin - tosin aikapulan vuoksi turvauduin kaupan piirakkapohjaan.


Superhelppo vanilja-raparperipiirakka
(täytteen ohje Kinuskikissa)

Pohja:
kaupan valmispohja (tai jos olet reipas, niin käytä vaikka Kinuskikissan pohjaa)

Täyte:
2 ps Blå Bandin vanhan ajan vaniljakastikejauhetta
4 ½ dl maitoa
300 g raparperia
sokeria

Päälle:
tuoreita mansikoita
mintun lehtiä

1. Valmista pohja tai anna kaupan valmispohjan sulaa, levitä pohja tasaisesti piirakkavuokaan.

2. Sekoita vaniljakastikejauhe ja maito vispilällä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi, jotta kastike muuttuu paksummaksi.

3. Pese raparperit ja kuori niistä tarvittaessa ulommainen kerros. Leikkaa ½ cm:n paksuisiksi paloiksi.

4. Levitä pohjan päälle vaniljakastike ja painele joukkoon raparperit. Ripottele pinnalle hieman sokeria.

5. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut hieman väriä.

6. Anna piirakan jäähtyä. Pilko tuoreet mansikat sopivan kokoisiksi paloiksi ja levittele piirakan päälle. Koristele halutessasi mintunlehdillä.


Kuten kuvasta näkyy, piirakka maistui hyvin kaikille - huolimatta kaupan "terveellisemmästä" piirakkapohjasta, jota en kyllä voi suositella. Ensi kerralla kunnon murotaikina, eikä mitään runsaasti kuitua! -tekstillä varustettua pohjaa. Sen siitä saa, kun käy äidin kanssa kaupassa. ;) Jutun pääpointti oli siis, että en ollutkaan tiennyt, miten helppoa ja hyvää saa, kun käyttää noita vaniljakastikepusseja! Tuoreet mansikat piirakan päällä kruunaavat piirakan. Mansikoita onkin tullut jo popsittua useampi litra, vaikka vielä on pitänyt tyytyä ulkomaisiin - hollantilaiset mansikat ovat osoittautuneet yllättävän makoisiksi.

Huomenna kello soi aamuyöstä, jotta ehdimme Kööpenhaminan koneeseen. Jospa saisin hieman uutta kuvausintoa reissusta! Ainakin olen saanut hyviä ravintolavinkkejä lukijoiltakin (kiitos!), joten olen melko luottavaisin mielin reissun suhteen.

Kivaa viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...