Sivut

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Pavlova: uusintakierros

Nyt kun marjakausi on parhaimmillaan, ajattelin tehdä poikkeuksen ja postata uudestaan pavlovan reseptin. Olen tehnyt sitä muutamaan otteeseen viime viikkoina, ja aina se on maistunut taivaalliselta. Erinomaisen helppo ja herkullinen kesätarjottava!


Marjapavlova sitruunarahkatäytteellä
4 annosta / marengin ohje sovellettu Olivian pavlovaohjeesta

Marenki:
2 kananmunan valkuaista
1,25 dl sokeria
1 tl perunajauhoja
loraus sitruunanmehua 

Täyte:
1 prk = 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora Vanilla) (tai vispikermaa)
1 prk sitruunarahkaa
½ limen mehu

Päälle:
marjoja (mansikoita, mustikoita, vadelmia)
(mintunlehtiä)
(mantelirouhetta)

1. Kuumenna uuni 125-asteiseksi.

2. Erottele kananmunien valkuaiset kulhoon. Vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.

3. Lisää puolet sokerista valkuaisten joukkoon vähitellen ja koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita perunajauhot lopun sokerin joukkoon. Lisää sokeri-perunajauhoseos valkuaisvaahtoon vähitellen koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Sekoita marenkivaahdon joukkoon sitruunanmehu.

4. Nostele lusikalla marenkivaahtoa leivinpaperille joko yhdeksi isoksi ympyräksi tai neljäksi pienemmäksi ympyräksi. Tee lusikalla marenkitaikinan reunoihin huippuja. Voit myös pursottaa taikinan ympyrän muotoon.

5. Kypsennä uunin alatasolla 1-1 ½ tuntia. Anna marengin jäähtyä ja kovettua rauhassa uunipellillä.

6. Valmista täyte: vatkaa vaniljavaahto ja sekoita sen joukkoon sitruunarahka sekä limenmehu.

7. Kokoa pavlova(t): levitä täytettä marengin päälle, pilko tarvittaessa mansikat ja ripottele kaikki marjat täytteen päälle. Koristele vielä halutessasi mintunlehdillä sekä mantelirouheella. Tarjoile heti.


Muutamia pro-vinkkejä:
  • Uuni ei saa olla liian kuuma, ettei marenki pala.
  • Voit hyvin paistaa marenkia vain noin tunnin ajan: tällöin paksuimpiin kohtiin jää herkullinen tahmea sisällys! Jos taas haluat aivan kuivaa marenkia, paista koko puolitoista tuntia.
  • Flora Vanilla sopii mielestäni tähän paremmin kuin vispikerma, koska se antaa makua (ja on kevyempääkin). Jos käytät vispikermaa, suosittelen lisäämään pari teelusikallista vaniljasokeria!

Yleisesti ottaen olen ehdottomasti sitä mieltä, että tämä keksimäni sitruunarahkatäyte on sata kertaa parempi, kuin pelkkä kermavaahto + marjat. Toki kermavaahdon rakastajat voivat pitää perinteistä pavlovaa parempana, mutta itse olen aika ylpeä tästä omasta versiostani.

Voi olla, että joudun tekemään pavlovaa vielä mökilläkin... ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...