Sivut

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Puhtaita makuja Kellohallissa

Huomasin ajat sitten 52 Weeks of Deliciousness -blogin Annen ja White Trash Diseasen Natan mainostavan instagrameissaan Teurastamon Kellohallin Puhtaita makuja -tapahtumaa. Mainitsin asiasta saman tien poikaystävälleni ja asia oli päätetty - sinne oli päästävä. Näin tapahtuman sivuilla sanotaan:

"Landen parhaat maut saadaan kolmeksi päiväksi Helsingin Kellohalliin 3.-5.7.2015. Makujen takana on Glorian Ruoka & Viini -lehden Suomen paras ravintola -yleisöäänestyksen kolme parasta ja mieleenpainuvinta ravintolaa eli Kaskis Turusta, Goto Raumalta ja Köökki Forssasta."

En todellakaan ollut ajatellut blogata tapahtumasta mitään, ja siksi kamerakaan ei tullut mukaan. Paikalle päästyäni innostuin hommasta kuitenkin niin paljon, että oli pakko räpsiä puhelimen kökkökameralla kuvia ja jakaa ne täällä blogissakin. (Laadukkaampia kuvia samasta tapahtumasta  muista blogeista: lauantain illallinen [WTD] ja sunnuntain brunssi [52 Weeks of Deliciousness]!)

 

Meillä oli pöytävaraus lauantain illalliselle, ja ehdimme nauttia Kellohallin terassilla ihanasta ilmasta shampanjalasien kera ennen kuin meidät kutsuttiin pöytään. Tapahtumassa istuttiin isoissa pöydissä - meidän pöydässämme istui kaksi muutakin pariskuntaa - joten fiilis oli tietenkin erilainen kuin kahdestaan ravintolan nurkkapöydässä nököttäessä. Itse tykkäsin ajatuksesta todella paljon - varsinkin kun muutkin ruokailijat olivat ilmiselviä foodieita.

Sitten niihin ruokiin! Pahoittelen vielä kerran kuvien tasoa.


Ensimmäisenä alkuruokana oli Kaskiksen sokerisuolattua lohta, marinoitua kurkkua ja piimä-tillikastiketta. Erittäin hyvä ja raikas aloitus!


Toisena alkuruokana oli ravintola Köökin fasaanimakkaraa ja Forssan perunasalaattia sekä marinoituja sinapinsiemeniä. Annos oli hyvä, mutta koko pöytäseurueemme oli sitä mieltä, että se jäi kuitenkin illan vaisuimmaksi. Omaan makuuni makkara oli ehkä jotenkin tunkkainen? 


Kolmas alkuruoka (?) oli Teemu Laurellin porkkanasta, vuohenjuustosta ja granolasta tehty kaunis annos. Pöytäseurueemme oli yhtä mieltä siitä, että annos oli todella onnistunut - kukaan meistä ei ollut odottanut mitään kovin ihmeellistä nähdessään annoksen nimen listassa, joten yllätys oli todella positiivinen. On aina hienoa, kun kasvisannos osoittautuukin erityisen mielenkiintoiseksi ja maukkaaksi. Omasta mielestäni tämä ja jälkkäri olivat illan parhaat annokset.


Ensimmäinen pääruoka oli Kaskiksen kuhaa, varhaisperunaa ja tilli-fenkoli-hollandaisekastiketta. Kuhan alta löytyi myös palanen silliä, joka toi oman jännän silauksensa annokseen. Itse pidin tästä todella paljon! On yleisesti tiedossa, etten pidä fenkolista - oli se miten trendikästä tahansa - mutta se ei tosiaankaan häirinnyt kastikkeessa. Kiinnitimme poikaystävän kanssa myös huomiota hienoihin lautasiin, mutta jäi vähän epäselväksi, mistä ne olivat peräisin.


Toisena pääruokana oli Teemu Laurellin possunkylkeä, varhaiskaalia ja kirsikkaa. Teemun aiemman annoksen jälkeen odotuksemme tätä annosta kohtaan olivat todella korkealla, mutta emme joutuneet pettymään! Kirsikka sopi yllättävän hyvin annokseen ja piristi sitä kivasti.


Palate cleanserina tarjottiin gin tonicia mehujään muodossa! Kyllä kännyköiden kamerat räpsivät, kun nämä saatiin pöytiin. Mitä enemmän tuota tikkua vedin, sitä enemmän siitä tykkäsin - ihanan raikasta! Pitäisikö itsekin ruveta värkkäämään drinkkejä mehujään muodossa...?!


Illan viimeisenä annoksena oli tietenkin jälkiruoka: ravintola Köökin valkosuklaata, mansikkaa ja kuusenkerkkää. Tuossa piirakassa oli muistaakseni myös raparperia. Suoraan sanottuna annos oli pala taivasta lautasella ja vaikka vatsa olikin täynnä, toivoin, ettei annos loppuisi koskaan! Aivan mieletön lopetus upealle illalle.

Otimme tietysti asiaankuuluvat viinipaketit (minä tosin puolikkaana) ja viinit toivat oman lisänsä illan nautiskeluun. En voi kuin toivoa, että vastaava tapahtuma järjestettäisiin uudestaan! Ensi kerralla haluaisin kokeilla myös brunssia - sen verran hyvältä se Annen kertomana kuulosti.

Satuin samaan kattaukseen WTD-Natan kanssa, ja instagrammailtuamme samoista annoksista muutaman pöydän päässä toisistamme Nata vilkuttikin jo minulle. Illan lopuksi (viinipaketin rohkaisemana) kävinkin vielä häntä moikkaamassa. Olipa hauska tavata bloggari, jonka blogia olen lukenut vuodesta 2011!

Suurkiitokset vielä Annelle ja Natalle tapahtumavinkistä - ilman teitä en olisi siitä kuullut! Aivan mieletön tapa aloittaa kesäloma. :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä on ollut aivan mieletön illallinen teillä :) olen myös hieman kade tuosta GT-mehujäästä! toivottavasti näitä tällaisia järjestetään jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Illallinen oli kyllä todellinen ruoka- ja juomaelämys :) Ja GT-mehujää oli ihan huippu, varsinkin kun hallissa oli aika hiostava tunnelma lämpimän päivän jälkeen. Mäkin toivon todella, että jatkossa tulee vastaavaa!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...