Sivut

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Yrttikebakot, jogurttikastike ja tomaattisalaatti

Näin 52 Weeks of Deliciousness -blogissa yrttikebakkojen nimellä kulkevan reseptin, jota halusin testata. Tämä oli varmaan ensimmäinen uusi liharesepti, jota kokeilin ihan itse kasvissyönnin lopettamisen jälkeen - historiallista.


Yrttikebakot, jogurttikastike ja tomaattisalaatti
Ohje: 52 Weeks of Deliciousness
2 annosta

Kebakot:
400 g naudan jauhelihaa
1 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. basilika, korianteri, ruohosipuli, persilja, timjami)
(2 tl chilihiutaleita)
suolaa ja pippuria

Jogurttikastike:
3 dl turkkilaista jogurttia
1 tl sitruunamehua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa ja mustapippuria
(mintunlehtiä hienonnettuna)
(hunajaa)

Tomaattisalaatti:
4 kpl tomaatteja
1 tl (yrtti)suolaa ja mustapippuria
0,5 tl sitruunamehua
(2 rkl laadukasta oliiviöljyä)
1 kevätsipulinvarsi tai salottisipuli

1. Aloita valmistamalla kebakot: Sekoita kulhossa jauheliha, mausteet ja silputut tuoreet yrtit.

2. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle.  Muotoile jauhelihasta pötköjä ja nosta ne paistinpannulle.
Paista kypsiksi, muista kääntää välillä.

3. Valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti ja mausteet. Nosta jääkaappiin maustumaan.

4. Valmista tomaattisalaatti: Pilkot tomaatit isoiksi lohkoiksi, mausta ja lisää silputtu kevätsipuli. Sekoita oliiviöljy tomaattien sekaan.

5. Tarjoile valmiit kebakot tomaattisalaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.


Omasta mielestäni kebakot onnistuivat erinomaisesti, mutta nyt tänne reseptiä kirjoittaessani huomasin, että olin unohtanut chilihiutaleet! Eli näköjään toimii ilmankin, jos ei chilistä satu pitämään (minä kyllä pidän). Jogurttikastikkeen tein ihan ilman mitään ainesmääriä, koska en yleensä tykkää tehdä kastikkeita tarkalla reseptillä vaan maistelemalla aina välillä. Lisäsin omaan versiooni hienonnettua minttua sekä hieman hunajaa. Tomaattisalaattiin taas meillä ei sattunut olemaan kevätsipulin varsia, mutta korvasin sen salottisipulilla. Oliiviöljyäkään en salaattiin laittanut, koska en pidä sen mausta eikä se mielestäni kaivannut sitä. Kebakoiden yrtteinä käytin pääasiassa basilikaa ja korianteria, mutta myös hieman timjamia.

Tein annoksen pienemmillä määrillä kuin ohjeessa, koska meillä sattui olemaan vain vajaat 300 g jauhelihaa (jäi poikaystävän edellisillan burgereista). Tuo määrä riitti hyvin kahdelle kevyeen lomalounaaseen! Vastaavasti kastikettakin oli vähemmän. Ruoka maistui hyvin myös poikaystävälleni, joten aion ehdottomasti tehdä tätä toisenkin kerran! Kiitos reseptistä, Anne! :)

Huomenna suuntaan mökille viikoksi - sääennusteista huolimatta odotan innolla mökkilomaa. Katsotaan, josko saisin vielä jonkun postauksen ajastettua tänään illalla!

2 kommenttia:

  1. Ihanaa että maistui! ja tosiaan, nuo kastikkeet ovat kyllä parhaimmillaan kun ne tekee suutuntumalla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Tuota kastiketta täytyy käyttää jatkossa muidenkin ruokien seurana. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...