Sivut

maanantai 17. elokuuta 2015

Salade niçoise

Nizzan salaatti on varmaan aika monelle tuttu ruoka. Tein sitä pitkästä aikaa tässä yhtenä päivänä ja nappasin kuvan, jotta voin jakaa jo moooonta vuotta käyttämäni ohjeen teillekin.


Salade niçoise à la Tuuli

vihreää salaattia (esim. tammenlehti, frisee, lollo rosso...)
tomaatteja
kurkkua (mieluiten avomaan)
vihreitä papuja (mieluiten tuoreita)
keitettyjä perunoita
tonnikalaa
kananmunia
suolaa
pippuria
sitruuna

1. Huuhtele pavut ja laita ne suolalla maustettuun veteen kiehumaan noin 10 minuutiksi. (Voit myös käyttää pakaste- tai purkkipapuja, mutta näin kesällä kannattaa tietysti hyödyntää tuoreita.)

2. Laita myös kananmunat kiehumaan (eli kylmään veteen, jossa munat pikku hiljaa alkavat kiehumaan - jos ne laittaa suoraan kiehuvaan veteen, ne menevät rikki) ja keitä ne koviksi (n. 7 minuuttia).

2. Papujen ja munien kiehuessa valmista salaattipohja pesemällä ja pilkkomalla salaatti, tomaatit ja kurkku (avomaankurkut pitää kuoria). Jos haluat, voit lorauttaa salaattipohjaan hieman öljyä/balsamicoa/salaatinkastiketta - itse en laita mitään, koska käytän öljytonnikalaa.

3. Pilko keitetyt perunat viipaleiksi salaattipedin päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

4. Levitä tonnikala perunoiden päälle ja mausta lorauksella sitruunanmehua.

5. Kun pavut ovat kypsyneet, huuhtele ne kylmässä vedessä. Laita kiehuneet kananmunat hetkeksi kylmään veteen jäähtymään.

6. Levittele pavut tonnikalan päälle. Kuori ja pilko kananmunat ja levittele ne annoksen reunoille (tai minne nyt haluatkin laittaa ne). Ripottele kananmunansiivujen päälle myös hieman suolaa.


Jos kaapista löytyy keitettyjä perunoita, on tämä oivallinen lounas tai miksei illallinenkin. Itselleni Nizzan salaatista tulee aina mieleen vaihtoaikani, sillä se oli ruoka, jonka pystyin "keittiössäni" (eli kopperossa jossa oli yksi keittolevy ja vesiallas, ei muuta) valmistamaan, ja sen takia sitä tuli syötyä melko useaan otteeseen. Nyt vaihdosta on onneksi jo kulunut niin monta vuotta, että voin taas syödä tätä salaattia! :D

Muissa uutisissa: tämä voi hyvin olla viimeinen reseptipostaus vähään aikaan, sillä olen eräänlaisella dieettikokeilulla. Dieetti alkoi tänään ja minulla on hyvin vahvat epäilyt siitä, miten kauan jaksan hommaa kokeilla, joten voi olla, että ette edes huomaa mitään, kun postaustahtini on muutenkin niin hidas, mutta ajattelinpa vain jakaa tämänkin tiedon. :P

2 kommenttia:

  1. Aijai, tätä salaattia en ookaan syönyt pitkään aikaan, kiitos muistutuksesta!

    <3 äiti

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...